Ma tíz éve győzött a Fidesz a választáson

2020. április 11. 12:48
Egy évtized a NER-ben.

2010. április 11-én tartották az országgyűlési választások első fordulóját. A részvétel ezen a napon 64 százalékos volt.

Az első fordulóban a 176 egyéni választókerületből 119-ben dőlt el a mandátum sorsa. Mindegyikben a Fidesz–KDNP jelöltje szerzett mandátumot. Jelöltjeik egy kivételével valamennyi választókerületben megelőzték vetélytársaikat.

Az egyéni választókerületekben Kelet-Magyarországon a Jobbik rendre megelőzte a szocialista pártot, összesen 62 második helyezést ért el. A szocialisták jelöltjei jobbára a dunántúli és budapesti körzetekben tudták megelőzni a radikálisokat. A korábbi eredményeiknél sokkal rosszabbul teljesítő szocialistákat további két körzetben egy-egy független, egy helyen pedig a Somogyért Egyesület jelöltje is megelőzte. Az LMP Budapesten szerepelt a legjobban, ott még a Jobbikot is megelőzte, több helyen az ő jelöltjük lett a harmadik.

A két héttel később tartott második fordulóban három egyéni választókerület kivételével mindenütt a Fidesz–KDNP jelöltje győzött. A fennmaradó mandátumokat két budapesti MSZP-s (Szanyi Tibor és Tóth József), valamint egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei független jelölt (Molnár Oszkár, Edelény polgármestere) szerezte meg.

A választás estéje tíz éve

A választási győzelem nyomán a Fidesz-KDNP szövetség kétharmadosnál nagyobb többséget szerzett az új országgyűlésben.

A kétharmados győzelmet ezután a már az új szabályok alapján tartott 2014-es, majd a 2018-as választáson is megszerezte a kormánypárt – igaz, 2015-2018 között nem volt kétharmada a parlamentben.

Magyarország miniszterelnöke 2010. május 29. óta Orbán Viktor: egyhuzamban közel tíz évnyi miniszterelnökségével harmadik helyen áll a magyar kormányfők sorában Tisza Kálmán (1875-1890) és a kommunista korszak minisztertanácsi vezetője, Lázár György (1975-1987) után, néhány hónapja megelőzve a kormányzás hosszában Bethlen Istvánt (1922-1931). Első ciklusát is beleszámolva Orbán 14 évig kormányozta eddig az országot – ennél hosszabb ideig csak Tisza Kálmán állt a kormány élén.

Összesen 300 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Mozgalom verte a komcsikat, erre most velúk remélnek helyeket..

és a válság most oda löki vissza az országot ahol tíz éve volt.

Kisebb rendszerváltással ért fel a szemlőhegyi Néró ámokfutása után.

Aki már megint jönne vissza az Apró és egyéb fenevadakkal az élen.

Nincs bajom a Fidesszel, de nem ártana egy tisztességes váltópárt.

Photoshopban kiszínezheted vörösre. Magadnak.

Orbánék még nem csináltak semmit de ugyanezek már támadták.
Azok az antidemokraták máig nem tudják elfogadni, hogy Orbán kormányoz.
Beszélgetek magyarellenes orbánfóbiással. Akkor "te tudtad, hogy Orbán cigány.?" vagy, dícséri a magyarokon kívűl minden nemzetet amely itt megformált. Csak a magyarokat nem.

Komoly szellem kihívás hogy a megbukottat le lehet váltani, vagy nem lehet leváltani. Meg minek?

Népszabadság, 2008.február 14. csütörtök, negyedik oldal:

"Skizofrén helyzetben. Rendkívül súlyos következménye lett az OPNI bezárásának és a pszichiátriai kapacitások csökkenésének: skizofrén betegek százai kerültek ki a rendszerből, állítja a szakma. Figyelsz rá, a szakma.

A pontos számok ma sem ismertek, ezért a legegyszerűbb ha azt mondjuk, hogy több száz pszichiátriai beteget ellátó ágy szűnt meg, majdnem kétszer annyi, mint amennyit átadtak más intézményeknek. Az ágyszámleépítés mellett, a járóbeteg-ellátás finanszírozása is csökkent. A helyzet kétségbeejtő, mondja Németh Attila.Bizonyára gyorsan elő tudod venni a saját sajtóarchívumodból a Népszabadség ezen számát, s "élőben" olvashatod. Olyan buta demagógok tudtok lenni. A DK frissíthetné a nyolcvan feletti trolljait.

Kedves Bambi!
Tudom, hogy a Jobbikban nem kötelező a magyar helyesírási szabályok ismerete, első az Orbán-gyűlölet. Előbb javítottalak, tudod, a járványellenes egybeírandó, most helyesen: kísérleti nyúl......szóval hosszú í........


Ha nem győz a Fidesz 10 éve, akkor ma:
minden magyar ember (a Nokiás meg a MOTIM-os haverok kivételével)
LEGKEVESEBB 30%-KAL KEVESEBB VAGYONNAL-BEVÉTELLEL rendelkezne.
Viszont az állam, a magánszemélyek, gazdasági társaságok, önkormányzatok
DEVIZÁBAN!!! FENNÁLLÓ ADÓSSÁGA legkevesebb A DUPLÁJA LENNE A MAINAK.
MAGYARORSZÁG PEDIG MONTENEGRÓ, ÉSZAK-MACEDÓNIA, MOLDOVA szinten vegetálna.
A Fidesz azonban így is csupán a megszerezhető pontok 65-70%-át gyűjtötte be és osztotta szét az országlakosok között.
Aminek egyik legnagyobb gátja a kollaboránsaink és az internacionalista pénzmaffia folyamatos aknamunkája a szuverenitásunk ellen.

Jó lesz 10 év múlva is nézni - ugyanezt!

Hogy még jobb kedvre derítselek, az előbb elfelejtettem:
és annak a pár csecsemőnek, aki most születne szoc-lib alatt, az ő életükre vennék fel a megahiteleket Sorostól a mai Gyurcsányok, Bajnaik, Simor Andrások, Veres János, Draskovics, Bodnár Zoltán, úgy anblokk a golyóérett banda, Szabó Timike, Momentum, Jakabos Jobbik és hasonlók.

Néhány öreg DK-s és újonnan progresszív balliberális európaivá nemesült, korábbi antiszemita, cigányellenes jobbikos siratja itt a tíz évvel ezelőtti vereséget. Elismerést érdemelnek, Ők legalább ott vannak a tűzvonalban, lőnek és rájuk is lőnek.

Viszont a hosszú menetelésre - te Jó ég, hány állami kitüntetést, milliós beosztást, egyebeket kellett kihagynunk - kényszerült balliberális értelmiségi már otthon részegen leesett a zongoraszékről, felteszi magában a kérdést, érdemes ezekért a lakótelepi prolikért izzadnunk, miért nem bennünk ismerik fel a sorstársakat?

Viszockíj szól a sarokból, még a nagypapa hozta haza Moszkvából, amikor a Kereskedelmi Kirendeltséget vezette, igaz, iz pod prilavkom, a pult alól, abból az időből, amikor a Malijban játszották a Beszéd Szókratésszel című darabot, amin ott tolongott minden orosz ellenzéki értelmiségi. Amikor vigyázni kellett a Moszkvában dolgozó magyar kommunistáknak is magukra. Már az öregek készültek arra, hogy megváltsák ezt az országot, elhozzák a jólétet, a boldogságot városnak és falunak.

S mit kaptunk cserébe, a hálátlan prolikat és parasztokat. Talán a Momentum meghódítja a vidéket, s akkor 22-ben győzni fogunk. Hja, itt van Klári is, no meg Gergő is. Hát jól bementünk ebbe az erdőbe.

Az MSZMP-nek az SZDSZ révén megmondtuk, hogy mit szabad és mit nem. De most Feri akar nekünk, a Momentumnak diktálni, ráadásul elvárja tőlünk, hogy ölelgessük a náci Jobbikot is. Ádám, még egy balzsamos vodkát......látom Viktort 30-ban is miniszterelnökként.

1.)
2010.04.25., Vörösmarty tér
Orbán Viktor:
"Ma FORRADALOM TÖRTÉNT a szavazófülkékben."
Forrás:
http://2010-2015.miniszterelno..

2.)
2013.09.27., Tiszteletbeli konzulok V. konferenciája
Orbán Viktor:
"...nem is hirdettünk forradalmat. Sőt, miután kétharmados választási győzelmet arattunk,
a kétharmados győzelmet SEM INTERPRETÁLTUK FORRADALOMKÉNT".
Forrás:
http://www.youtube.com/watch?v..
(15:32-től)

3.)
Tessék mondani, ebben forradalom-ügyben megvan már a végső döntés ?
(:-)))

Keresse magát még gazdagabbá, engem ez hidegen hagy!
Mindaddig hidegen hagy, amíg Magyarország teljesítménye a szoc-lib uralmakhoz viszonyítva, de európai viszonylatban is: KIVÁLÓ.
Addig az ilyen hiteltelen "gennyesre keresi magát" minősítésnek szánt hazugság: ugatás.
Ahol a lopás a jellemző, ott az állam, az emberek: SZEGÉNYEDNEK.
Magyarországon 78 hónapja A REÁLKERESETEK MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL NŐNEK!

Anyád taníthatott volna más versre is.

10 év alatt a focira kb. az egy század része ment el annak, mint amennyi elment a Lajtától nyugatra.
A különbséget jól mutatja a Transfermarkt statisztikai adatsora.

Medgyessy is elmereng a történteken. Felidézi, amikor korábban Csintalan bukfencet vetett örömében, majd elkezdett fideszes húrokon játszani, s jött Feri. Itt felszisszent, s hirtelen Viszockij , nem szeretem című kedves dala jutott az eszébe......S, nem szeretem, ha hátba lőnek.....

Mindenkinek maradt emléke....

???????????????????,,
A lölőzőknek legfeljebb.

Sőtsőtsőőőőt!

2010. április 11.,
Orbán Viktor:
"akármilyen elsöprő fölénnyel is győztünk a mai napon, a következő évek során
SZÁMUNKRA A LEGFONTOSABB
a SZERÉNYSÉG és az ALÁZAT kell, hogy maradjon."
Forrás:
http://2010-2015.miniszterelno..

És ugye, tényleg így is lett.
(:-)))))))))))))))

Valahol nagyon jogos hini kérdése, ha ennyire szélsőségesen elvakult vagy.
De: elmondom neked, magam, ha meglátom Orbán egy-egy régi, korabeli fellépéséről szóló fotót, videót, ideges leszek és rosszul érzem magam, legszívesebben odamennék és a fejét lenyomnám a földre, amikor 20-30 éves igazságokat felfedezés értékű igazságként ordibál a világba...
Ez csak növeli a ma tiszteletét, honnan, hova jutott el.
(Bár jobban örülnék a higgadt, visszafogott megszólalásainak, mint a szenvedélyesnek.)
De: nem teheti, két okból:
1. Nem ez a típus.
2. EZ ellen a hazátlan kollaboráns falkahad ellen, amit a bal-lib jelent, másképp nem lehet: mindennap a pofájukba kell verni.
Pl.: Mesterházy Attilára, aki bizonyos színvonalat képvisel, Orbán még soha nem szólt keményet.

"Ezt a tengerentúlon informálódó emigráns nem érti
Nem ismeri a három évtized építőköveit,így tévúton jár."
Igen, de van itt valami, ami hiteltelenné teszi ezt a tengerentúlit:
Amerika lenne az, ami példát, jó példát mutatna nekünk, magyaroknak, ez a Palika emiatt ekkora világítórorony, mert az ő hazája az, amelyre fel kellene néznünk? A világ legzüllöttebb, leglealjasodottabb, leginkább manipulált országa, az, hogy nemzet, az már USA-viszonylatban értékelhetetlen.
És ő akar tisztességre tanítani, becsületről szónokolni, egy ilyen ország polgára?
De megértem az Orbán-fóbiáját, ezen keresztül éli ki a frusztrációját, amitől a saját hazája miatt szenved és rendkívül vaskalapos, és emiatt kártékony.

Valódi!

Te mint egykori TSZ elnök, majd átvedlett földvédő, a vidéki Magyarország pallosa, olvastad Valuech Tibor, Rekviem a parasztságért című könyvét? MTA-Soros Alapítvány támogatásával jelent meg 88-ban.....Mi a véleményed a vidéki Magyarország kommunisták általi megsemmisítéséről? Mint DK-s szavazónak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés