Újabb, több mint ötven embert visznek kórházba a Pesti úti idősotthonból

2020. április 10. 20:53
A tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fővárost a tömeges megbetegedések miatt.

Újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés illetve merült fel annak gyanúja a Pesti úti idősek otthonában. Őket a Szent János kórházba szállítják az OMSZ mentőautóival és egy busz igénybevételével – írja a koroavirus.gov.hu.

Az intézményben történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot.

Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba.

 

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is úgy érzem, hogy egy ilyen veszélyhelyzetben a Kormánynak, pontosabban a Tisztiorvosi Hivatalnak kell intézkednie. Vagy 200 fertőzött lehet egy helyen. A Fővárosnak nincsen járvány katasztrófa esetén bevethető egysége, még a védőeszközöket is a Központtól kapja. ( Nincsenek személyes kapcsolatai Kínával, mint OV-nek.)

Ez az, mait senki nem tud. Március 9. óta zárlat van, de néhány gondozott kilógott cigiért. Van vagy 200 alkalmazott, akik nyilván otthon laknak. Többen is voltak kórházban, akik visszatértek szűrés nélkül. Na most ki lehetett a vírusgazda?

Nem hiszem, mert volt hasonló az olaszoknál, spanyoloknál, svédeknél és a franciáknál is. Minden ilyen otthon egy potenciális góc. Csak akkor lehet megfogni, ha a személyzet is beköltözik, az élelmet meg védőruhában viszik be. ( nem megy az összes otthonnál.)

Logikailag nem jön össze. Akkor a kórházban már kiderült volna, hogy ott van vírusos beteg. Külön vannak elhelyezve a vírusos és a nem vírusos betegek.

Megérte visszaengedni Fletót és elvtársait Budapesten.

Hallottál már arról, hogy a tények makacs dolgok??

"...A főpolgármester ugyanakkor több jegyzőkönyvvel is igazolni tudja, hogy a helyi védelmi bizottság megbízásából a főváros kormányhivatal egészségbiztosítási főosztálya ellenőrizte a fővárosi fenntartású idősotthonokat, és semmilyen szabálytalanságot nem tárt fel(...)Ehhez a főpolgármester azt is hozzátette, hiába kérte többször, írásban és szóban is, hogy a hatóságok fenntartótól függetlenül minden idősotthonban szűrjék a bentlakókat és a dolgozókat is.
A Pesti úti idősotthon egyetlen dologban különbözik a legtöbb más otthontól és a legtöbb egészségügyi intézménytől: abban, hogy ott a fertőzés tényét ismerjük. Nem gondolhatja senki, hogy ahol nem szűrnek, azokat az intézményeket nem érinti a fertőzés..."

Felfogod ezt, ökörkém?

Az viszont tény, hogy az orvosi ellátást a fenntartónak kellett volna megoldania! Ekkora intézményben nem volt állandó orvos!

A beteg ott fel tudja keresni az orvost.
Itt ki nézi meg a beteget, ha nincs orvos?

Én is így vagyok ezzel. Mi sem adtunk be senkit soha.
Ennek kapcsán tegnap mondta a lányunk, hogy nálunk ez így természetes....

Vitték nekik védőfelszerelést.
A másik az iktatoszam hiánya. Lehet, hogy utólag íródott?....... Nem hivatalos levél, az biztos.

Gergő titkolja a labort. Már ha van....
Azt is mondta, hogy Kínából rendeltek védőfelszerelést. Arról nincs hír, hogy az is vették.
Lehet, hogy mind blöff.

Kényelmes, az biztos.

Egyértelmű. Küzdenek, mint malac a jégen

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés