Együtt tiltakoznak az ellenzéki pártok a kormány járvány elleni fellépésének módja miatt

2020. április 6. 16:27
Az MSZP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum közösen tartott sajtótájékoztatót a témában.

Az ellenzéki pártok egységesen bírálták, kevésnek és gyengének nevezték a kormány eddigi, a koronavírus-járvány elleni fellépést szolgáló gazdaságvédelmi intézkedéseit. Hétfőn az MSZP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum közösen tartott sajtótájékoztatót a témában. Lukács László György, a Jobbik képviselője azt mondta, hogy a parlament egy olyan salátatörvényt fog tárgyalni, aminek számos eleme nem kapcsolódik a koronavírus-járványhoz. Semmi köze a védekezéshez annak, hogy hogyan titkosítanak egy hatalmas beruházást, hogy hogyan kaphatnak a „földesurak” lehetőséget a birtokaik kiterjesztésére, vagy az, hogy egy kormányközeli embernek ingatlanokat akarnak adni – jelentette ki. A magyarok biztonságát az szolgálná, ha a törvényhozásban csak és kizárólag a védekezést szolgáló jogszabályok születnének, például olyanok, amelyek előírják a kötelező maszkviselést és biztosítják az ehhez szükséges védőeszközöket – közölte. Az Orbán Viktor által hétfőn ismertetett intézkedéseket úgy értékelte, hogy kormányfő nem érdemben kezelte a problémákat, csak „kommunikációsan”.

Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője megköszönte az egészségügyi dolgozóknak járó ötszázezer forintos juttatást, de leszögezte, hogy a szociális ágazatban, a kiskereskedelemben és a postai szolgáltatásban dolgozóknak is jár a védőfelszerelés és a megfelelő anyagi elismerés. Több pénzt az embereknek, az önkormányzatoknak és a vállalkozásoknak, de semmit a haveroknak, semmit a rokonoknak – reagált a miniszterelnök hétfői szavaira. A parlament előtt fekvő salátatörvény arról szól, hogy a kormányfő a tragikus helyzetet kihasználva további földekhez, pénzekhez és előnyökhöz akarja juttatni a „saját oligarcháit” – ismertette meglátásait. Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy miközben kevés az elvégzett teszt, emberek veszítik el a munkájukat, vagy az életüket, Orbán Viktornak az a fontos, hogy építkezzen a Városligetben, épületeket adjon át Schmidt Máriának, átszervezze az egyetemeket, épüljön a Budapest-Belgrád vasút és pénz jusson az „oligarcháknak”. A képviselő azt követelte, hogy Magyarország fogadja el az EU által nyújtott pénzügyi segítséget, az így érkező forrásokat pedig fordítsa védekezésre és a nehéz helyzetben lévők megsegítésére.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott: Orbán Viktor „diktátorosat játszik”, felrúgja az alaptörvényt és az EU alapokmányát annak érdekében, hogy elterelje a figyelmet arról, mennyire kevés és gyenge az általa meghirdetett mentőcsomag. Most az a legfontosabb, hogy mérsékeljék a betegek és a munkahelyüket elveszítők szenvedését – jelentette ki a képviselő, aki megismételte a válságkezelő alapjövedelem bevezetéséről szóló korábbi javaslatukat. Csárdi Antal, az LMP képviselője azt mondta, hogy aki a védekezés frontvonalában dolgozó önkormányzatokat gyengíti, az a védekezés ellen dolgozik. Az önkormányzatok gondoskodnak az idősek ellátásáról, a karanténba helyezett betegekről és a feltételezett vírushordozókról. Mindezt saját forrásból állják, mert a magyar állam nem ad nekik védőfelszereléseket – szögezte le.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője leszámolásról, haszonszerzésről és ködösítésről beszélt. A Fidesz leszámol az önkormányzatokkal, de ennek a leszámolásnak elsősorban az emberek lesznek az elszenvedői – érvelt. Az is elfogadhatatlan, hogy beindult egy „járványbiznisz”, mert az látszik, hogy akiknek az elmúlt tíz évben a legtöbb jutott a közjavakból, azok nem, hogy többet adnának vissza, de még többet akarnak nyerni – közölte. Orbán Viktor hétfői nyilatkozata alapján pedig még mindig nem tudni, mi lesz azokkal, akik már elveszítették a munkájukat, vagy, hogy hogyan pótolják azoknak a fizetését, akiknek az hamarosan csökken vagy megszűnik – jelentette ki. Szél Bernadett (független) a „NER-lovagokra” kivetett szolidaritási adó bevezetését, a pénzszivattyúként működő nagyberuházások leállítását, a sportra szánt tao-pénzek egészségügybe való átcsoportosítását és a kormányzati „propaganda” leállítását követelte.

(MTI)
 

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A hiéna bízvást pályázhatna egy sikítási verseny első helyére. Ha már az állatvilág szépe címet nem nyerhetik meg ezek a jellegzetes hangú dögevők, legalább a sikolyuk miatt foglalkozzunk velük. Már csak azért is, mert mint kiderült, eszelős nevetésre emlékeztető hangjuk fontos számukra.
A hiénák a sikolyukkal határozzák meg a rangsort a préda körül, és egyszerűbben megszervezhető az élelem megszerzése is a falkában.
Persze ettől kézenfekvőbb céllal is nekifognak a sikítozásnak az összetéveszthetetlen dögevők: ha például egy oroszlánnal kerülnek szembe, így kiáltanak segítségért a falka többi tagjának. Egyedül ugyanis nem sokra mennének egy oroszlánnal, de csoportban már komoly ellenfélt jelentenek neki."

Ez még egy fokkal nevetségesebb mint a MTV székházfoglalás volt.
Szánalmas, vérszegény, semmitmondó akció.

Szürreális.

Csak annyit szeretnék mondani, hogy:
https://coub.com/view/cmvdd

"KEMÉNY... EZ A CSAPAT KEMÉNY"

Ma a Parlamentben egyfolytában azt hangoztatták, mennyire konstruktívak.
Ennyire.

Arató Gergely: ,,Magyarország fogadja el az EU által nyújtott pénzügyi segítséget, az így érkező forrásokat pedig fordítsa védekezésre és a nehéz helyzetben lévők megsegítésére.,,

Az EU által nyújtott pénzügyi segély hitel és vissza kell fizetni. Mi lesz a visszafizetés forrása, ha a gazdaságot nem tudjuk megfelelően beindítani, ha nem lesznek munkahelyek. Csak azt lehet elosztani amit megtermelünk.

Csodálatosak ezek a balliberális közgazdász képlesvők! Ők még hitelből is tudnak megtakarítani, ha a visszafizetés másra hárul. A Gyurcsány, majd a Bajnai kormány is ezt tette.

Nem T. uraim. Önöket jó messze el kellene hajtani, úgy hogy vissza se találjanak.

Haladéktalanul kezdjék meg minden ellenzéki képviselő pszichológiai tesztelését és helyezzék üzembe a bezárt OPNI-t.

Semmimondó általánosságok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés