Újabb menekülttábort vontak karantén alá Görögországban

2020. április 5. 9:59
A minisztérium bejelentése szerint a tábort – ahol mintegy 1600 ember él – 14 napra vonják vesztegzár alá, erre az időre pedig a tábor őrizetét is megerősítik.

Újabb menekülttábort vontak karantén alá a görög hatóságok, miután egy 53 éves afgán férfinak pozitív lett az új típusú koronavírusra elvégzett tesztje – jelentette be vasárnap a görög bevándorlási és menekültügyi minisztérium.

Az Athéntól 40 kilométerre északkeletre található Malakasza tábor lakóját egy athéni kórházba szállították, és a közegészségügyi hatóság megkezdte a kontaktok keresését. A minisztérium bejelentése szerint a tábort – ahol mintegy 1600 ember él – 14 napra vonják vesztegzár alá, erre az időre pedig a tábor őrizetét is megerősítik.

Csütörtökön mintegy 20 menedékkérő tesztje lett pozitív az Athéntól északra fekvő, körülbelül 3000 embernek szállást adó Ritszona menekülttáborban, amelyet a hatóságok ezt követően vontak karantén alá.

A Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint Görögországban jelenleg 1 673 regisztrált koronavírus-fertőzött van, 68-an belehaltak a vírus okozta betegségbe, 78 ember pedig meggyógyult.

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


Egy többezres migránstáborban ugyan hány emberrel került napi kapcsolatba a fertőzött személy? Több százzal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés