BKV-szakszervezet: Ilyen zsúfoltságban senki sincs biztonságban

2020. április 5. 15:04
A rendkívüli zsúfoltság pedig a közlekedésszervező felelőssége – véli a szakszervezeti vezető.

„A BKK nem járt el helyesen, mert nem lehet a megszokott sémákat ráhúzni egy rendkívüli helyzetre” – nyilatkozta a hirado.hu-nak Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki szerint rendkívüli menetrendet kellett volna készíteni ahelyett, hogy először a szünidei, majd a szombati, most pedig ismét a szünidei menetrenddel kísérleteznek – írja a Hirado.hu

Az a rendkívüli zsúfoltság, ami kialakult, a BKK mint közlekedésszervező felelőssége – véli a szakszervezeti vezető. Naszályi Gábor hozzátette, hogy a járművezetők biztonságát szolgáló minimális védőfelszerelések is csak jelentős késéssel érkeztek meg. A szakszervezet elnöke arra figyelmeztet:

„Jelenlegi ismereteink szerint ilyen zsúfoltságban senki nincsen biztonságban.”

Az érdekvédelmi szervezet vezetőjének vélekedését erősítette meg a Hirado.hu-nak Ócsai Lajos, a kecskeméti Bagoly Egészségház Oltóközpontjának főorvosa is, aki korábban tíz éven keresztül vezette az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályát. A szakember egyértelművé tette: „Ha maszk nélkül, kis távolságra vannak az emberek, akkor sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy megfertőződnek.”

Éppen ezért nem tartja jó iránynak a járatritkítást a járványügyi szakember sem, különösen akkor nem, ha az emberek nem tartják be szigorúan a maszkviselést. Ócsai Lajos szerint a maszk és a minimum 1-2 méteres távolság megtartása együttesen lényegesen hatékonyabbak lennének. Úgy véli, mindenképpen törekedni kellene ennek megszervezésére a tömegközlekedésben..

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, " lopás megy, utána meg kunyerál és mutogat! Folyamatosan a facebook-on lóg" - ebből nem jöhet ki más, mint:
"először a szünidei, majd a szombati, most pedig ismét a szünidei menetrend"
De legalább a Soros ukáz értelmében a vírus hatását berobbantotta Budapesten. Várjunk 6-7 napot, meglátjuk, de ebben inkább tévedjek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés