Győztesen fogunk kijönni ebből a sötét időszakból

2020. április 4. 15:12

Pintér Gábor
hirado.hu
Úgy szálltunk el a helikopterrel a falvak és városok felett, hogy állandó látótávolságban legyünk. Így áldottuk folyamatosan az embereket.

„A helikopterből miséztek?

Szentmisét nem tarthattunk, kivitelezhetetlen lett volna a vírus miatt. De elvittük magunkkal a helikopterre a kegyszobrot és az oltáriszentséget egy mostranciában. Ezzel adtunk áldást mindenkinek. Megható és lenyűgöző volt, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ekkora hatást fog kiváltani országszerte. Kis csoportokban mindenhol, bármerre repültünk az emberek kint álltak a háztetőkön, és díszített zászlókat, virágfonatokból készült szentképeket terítettek le ahová csak tudtak, kendőkkel integettek.

Végig a levegőben voltak?

Így van, csak tankolni szálltunk le, kétóránként. Végig mozgásban maradtunk, ez azért volt szükséges, hogy véletlenül se alakulhassanak ki kisebb-nagyobb csoportok, rosszabb esetben: nagyobb tömegek. Úgy szálltunk el a helikopterrel a falvak és városok, városrészek felett, hogy állandó látótávolságban legyünk. Így áldottuk folyamatosan az embereket. Persze ehhez szükség volt a média közreműködésére, mert több televíziós csatorna is élőben közvetítette, és tájékoztatott mindenkit, hogy pontosan hol vagyunk, és merre tartunk. Az emberek ezért felkészülten tudtak várni ránk. Szétoszolva a házak udvarán, tetőn, erkélyeken. Rengeteg ember.

Az áldást a gyakorlatban, hogyan képzelhetjük el?

Nem szabad bonyolult hókuszpókuszokra vagy fortélyokra gondolni. Minden nagyon egyszerűen és természetesen történt. Hajnalban mielőtt fölszálltunk a helikopterrel elmondtunk egy imádságot, ami egyébként a templomokban is hallható áldásszöveg volt, majd a bíboros úr és én a kegyszobrot és az oltáriszentséget felváltva tartottuk meg a kezünkben. Amikor lakott hely fölé értünk, akkor kinyitottuk a helikopter ajtajait és az emberek felé fordultunk. Közben magunkban imádkoztunk. Az emberek pedig extatikus állapotban fogadták az áldást.

Milyen reakciókat látott?

Csak azt tudom mondani, hogy lenyűgöző volt, amit láttam. Az emberek azonnali reakciója fantasztikus volt, az a feszült várakozás és az az egyszerre kirobbanó öröm. Sokan térdre borulva összekulcsolt kézzel imádkozni kezdtek, mások az ég felé nyújtották ki a kezeiket. Az ország nagy részének ez óriási vigasztalás és erőforrás volt. Rengeteg helyről kaptunk visszajelzést, hogy a kisegyházakhoz, a szektákhoz tartozó emberek is kint voltak az erkélyeken ugyanúgy, mint a katolikusok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A saját műveletlenségedet és nem-értésedet "röhögted" ki.

Pintér Gábor viharedzett diplomata. Például, öt évet töltött szolgálatban a világ 20 legszegényebb országa között számon tartott Haitin.

Válaszold meg a kérdésedet, s akkor adok hozzá többlet-belátást, ha kell.

Magadon kell nevetned.

Van, mikor több kell, mint a huszár csatakiáltás: "Isten, ne segíts, csak nézd!"

Ha gördeszkás pap a szimpatikus, akkor csatlakozz ahhoz. Ha szent Teréz anya szegénygondozása, akkor csatlakozz ahhoz. Ha a máltaiak konkrét programjai, akkor csatlakozz ahhoz stb. Ne a kifogásokat keresed, hanem a pozitív hitbeli-szeretetbeli lehetőségeket, Krisztussal, s akkor előre fogsz jutni.

Ilyen "szerencsére" nincs szükséged, csak gondolkodnod kellene.

Itt épp a Pintér beszámolót nem értők - köztük te is - "toporzékolnak", fölényeskedő-gúnyos semmitmondással. Tessék teológiailag hozzászólni az eredeti témához, s nem megkerülni ezt a feladatot!

Ivan válasza teológiailag tökéletes, megfelel a keresztény önértelmezésnek. Te meg halandzsázzál tovább, ha neked ez tetszik.

Nagyszerű válaszodhoz gratulálok! Jól bemutattad, hogy mi a különbség az itt levegőbe beszélő ateista amatőrök és a valódi keresztény megértés között!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés