Deák Dániel: Erősödhetnek a nemzetállamok a járvány miatt

2020. április 4. 9:33
Az Európai Unió erre szakosodott intézményei gyakorlatilag úgy tettek, mintha nem lenne itt semmi probléma – mondta az elemző.

Tovább erősödhetnek a nemzetállamok a koronavírus-járvány következményeként – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Az elemző szerint a 2008-as gazdasági világválság óta megfigyelhető az a trend, hogy a globalizáció gyengülésével a nemzetállamok elkezdtek erősödni. Ezt csak tovább fokozta a 2015-ben kezdődött migrációs válság – tette hozzá.

A koronavírus-járvány kezelésében is az látszik – mint a migrációs válságnál –, hogy az unió vezetése tétlenkedik, érdemi segítséget nem nyújt, addig az egyes nemzetállamok, mint például Magyarország is gyors és szigorú intézkedésekkel próbálják kezelni a helyzetet – hangsúlyozta.

Az Európai Unió erre szakosodott intézményei gyakorlatilag úgy tettek, mintha nem lenne itt semmi probléma – mondta, hozzátéve, hogy a Magyarországgal szembeni nemzetközi támadások hátterében is az állhat, hogy ezek az uniós intézmények megpróbálják elterelni a figyelmet arról, hogy nem megfelelően reagáltak a válságra.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés