Szijjártó: Hat repülőgép hoz védőeszközt Budapestre szerdán

2020. április 1. 12:45
A következő napokban még több mint tíz védőfelszerelést szállító repülőgép fog érkezni – közölte a külügyminiszter.

Szerdán hat repülőgép érkezik Budapestre, amelyek többek között 12 millió maszkot, 30 ezer overallt és 200 ezer arcvédőt hoznak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán. A tárcavezető kifejtette: a világjárvánnyal szembeni védekezés egyik frontja az egészségügy. Az egészségügyi védekezés nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű védőfelszereléssel rendelkezzenek az orvosok és az ápolók – közölte.

Kiemelte: ebből a szempontból komoly jelentősége van annak a szerdai szállítmánynak, amelyet összesen hat repülőgép hoz Budapestre.  A gépeknek a fedélzetén 12 millió maszk van, emellett pedig egy komplett gyártósor, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását az elkövetkező hetekben, hónapokban. Szijjártó Péter hangsúlyozta: mindemellett 30 ezer overallt és 200 ezer arcvédőt is Budapestre szállítanak repülőgépek, ezeket természetesen az egészségügyi dolgozók használhatják az elkövetkező időben a járvány elleni harcban. A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra, hogy lélegeztetőgépeket és a védekezéshez szükséges eszközöket, maszkokat, arcvédőket, szemüvegeket, kesztyűket hozzanak.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dolgozik a Kooperatív Törzs, Kína megint nagyot kaszált.

Naív idealizmusod egyrészt mosolyt csal az arcokra, másrészt nem javasolt fontos ügyekben a véleménnyilvánításod.

Emlékeztetlek, hogy a földrablások, a trafikmutyi, a térköveződések meg a stadionépítések idején nem volt kifogásod, sőt azt mantráztad, h. az egészségügy soha nem volt jobb állapotban, mint most,
Hát íme!
2X2=4

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés