Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez

2020. március 31. 10:56

Karácsony Gergely
Facebook
De jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek.

„Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni védekezéshez. Köszönjük!

De jó lenne, ha ezt az adományt kicsinyes és méltatlan félremagyarázások helyett mindenki annak látná, ami: egy nagyvonalú és nemes gesztusnak, érdemi segítségnek. Pont úgy, ahogyan a városhoz érkező más felajánlásokat kezeljük, vagy ahogyan fogadtuk, amikor a miniszterelnök segélyfelhívására szintén Soros György szintén egymillió euróval segített a vörösiszap-katasztrófa idején.

Az adományt a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre, továbbá a kerületi járóbeteg- és alapellátásban dolgozó orvosok és ápolók, valamint a szociális intézményeink munkatársainak vírustesztelésére szeretnénk fordítani.
Nagy könnyebbséget jelent az adomány, mert a fővárosnak és a kerületeknek is jelentősen csökkennek a bevételei, miközben nyilvánvalóan többet költünk, van olyan kerület, ahol megsokszorozta a polgármester a szociális juttatásokat - helyesen és felelősen.

Soros György adományáról, mint minden beszerzésünkről be fogunk számolni a nyilvánosságnak, amint lefolytattuk a szükséges tárgyalásokat, megkötöttük a megállapodásokat. Ezek a tárgyalások jelenleg is folynak, bízom benne, hogy a részletekre vonatkozó jogos kérdések megválaszolásához már csak pár napra lesz szükségünk.

Budapest szolidáris város, a bajban nyújtott támogatás erősíti a közösséget. A város közösségét, amelynek erejével ezt a járványt is le fogjuk gyűrni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 315 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy eurót már vissza is küldenék.

Ebben a helyzetben minden adomány jól jön. Reméljük, a "független és mértékadó" sajtó most nem kezd olyan kicsinyes írásokba, mint Mészáros 1 milliárdja után, amikor nagyjából az volt a reakció, hogy még jó, hogy ad a lopott pénzből valamit vissza is...

Orbán meg a hatvanpusztai birtokát adományozta oda.
Nem túl nagyvonalú!

A k..va anyját a tolvaj stróman lölőnek!

Na ja!
Az átutalás közlemény rovatba apró betűkkel oda volt írva csákányra és lapátra.

Viszont Soros becsületes munkával jutott a vagyonához. Azért lett nemkívánatos személy több országban is. Nyilván túl tisztességes volt, és nem akarták, hogy a példája ragadós legyen...

Soros "segítsége" valójában befektetés neki...Benyújtja a számlát, az biztos.

Szerintem igen. Ha a "géniusz" Simicskától, akitől verbálisan 30 év alatt annyi tellett hogy Orbán egy geci, biztosan állítható, hogy ennyire ML is képes.

Abban tényleg biztos vagyok, hogy a vírustesztelések után megkapja a kialkudott leadót....

Túl késő, túl kevés az összeg.

Soros működési elve saját szavaival:
"Én alapvetően azért vagyok az üzleti életben, hogy pénzt csináljak. Nem tudom és nem is nézem a társadalmi következményeit annak, amit csinálok."
(CBS News, 1998, in Chrystia Freeland: Idle Speculation, New Republic, 1999. feb. 8, 18.old.)

Kösz, már a jó Vespasianus császár megmondta azt, hogy a " Pénznek nincsen szaga".

Világunk: Soros kampánya a világraszóló káosz.
Az első dolog, amit látunk az Soros emberbaráti projektjének megalomániákus természete. Nincsen olyan sarka a világnak, amelyet ne érintene az erőfeszítése. Semmilyen politikai területet sem hagynak érintetlenül.
Our World: Soros s campaign of global chaos
By CAROLINE B.GLICK, Jerusalem Post, 08/22/2016

Kiérdemelted, Gerike.

Visszautaltathatják az egy millából.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés