Kozma Dominik koronavírustesztje is pozitív lett

2020. március 31. 17:08
Az úszó Instagram-oldalán osztotta meg, hogy Kapás Boglárkához hasonlóan az ő koronavírus tesztje is pozitív lett.

A mai napon Kapás Boglárka volt az első, aki arról számolt be, hogy a felkészülés folytatásához kötelezően előírt két tesztje közül a második pozitív eredményt hozott – immáron Kozma Dominik a második. „Úgy tűnik, hiába egy negatív teszt, ha a másodikra lesz csak kimutatható a vírus...” − írta a világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes úszó az Instagramon. A Nemzeti Sport úgy értesült, hogy azonban nem csak Kapásnál és Kozmánál lett a második teszt eredménye pozitív, hanem egy tucat sportolónál. Az érintettek közül állítólag edző is található. Mivel több úszónál is kétes lett az eredmény, a második tesztet egy harmadik fogja követni.

A Magyar Úszószövetség az elmúlt napokban lehetőséget nyitott arra, hogy a válogatott sportolók öt kijelölt uszodában folytathassák a versenyszerű felkészülést, ennek a feltétele viszont az volt, hogy minden úszónak produkálnia kell két negatív koronavírustesztet, valamint vállalja, hogy nem mozdul ki sehova otthonról.

A sportoló „Instagram történetébe” feltöltött képe

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Figyelem, közvéleménykutatás!

Szeretnéd, hogy a Seggmeiszter Barnabás nevű 19 kommentes nick eltűnjön erről a fórumról a kurva anyjába?

Minden X igennek számít A lájk pedig azt jelzi, hogy nagyon tetszik a kérdésfeltevés neked is.

Hajrá, szavazzatok!
X

Ezt kéne megértenie az ellenzéknek: a teszt a fertőzés elején negatív eredményt hoz nagyon sokszor. Ember megnyugszik, minden ok, és fertőz!
Erre mondta Müller Cecília, hogy előfordul, hogy nagyobb kárt okoz a teszt.

na igen, erről beszélek hetek óta. az államnak sejtése sincs arról, hogy ki fertőzött és ki nem. véletlenszerűen tesztelnek, és már így is pozitívak a leletek.
úgy tűnik, mintha a kormány teljesen le is mondott volna arról, hogy felderítsék és kordában tartsák a vírust, csak azt remélik, hogy az emberek elég fegyelmezettek lesznek a katasztrófa elkerüléséhez.

remélem, igazuk lesz.

Naponta hányat kéne csinálni?

Azt nem értem, hogy az úszók 14 napos karanténban voltak az edzőtábor után. Most mi van, rossz teszt vagy még hosszabb lappangási idő, esetleg itthon fertőződtek csoportosan. Bízom benne, hogy az erős szervezetek legyőzik a kórt. Egyébként ennyit a klóros víz vírusölő hatásáról, amiben a kapitány annyira biztos volt.

Ha negatív a tested, azért még nem lehetsz biztos abban, hogy nem vagy fertőzött. Lásd úszók!

Egyetértünk. Ezért lehet reális, hogy a gyanús eseteket teszteljék.
Ezt viszont sokan nem akarják elfogadni.

De a teszt nem mutatja ki a fertőzést a kezdeti szakaszban.
Én mondjuk nagyon vigyázok mindenre, hogy ne fertozzenek meg és én se fertőzéssel meg senkit( egészséges vagyok, de nem tudhatom, hogy fertőzött vagyok-e?).
Ha mondjuk van egy, vagy akár kettő negatív eredményem, biztos, hogy lazábban érintkezés másokkal ( pedig lehet, hogy fertőzött vagyok).

A tünetmentesek is lehetnek virushordozók. Ezért a te elved szerint minden tünetmentest tesztelni kéne. Igaz, hogy a virushordozóknaj is lehet negatív tesztjuk.
Tényleg érdemes azokat tesztelni, akiknek tüneteik vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés