Én továbbra is a hazámat szolgálom

2020. március 30. 15:33

Bencsik János
Facebook
Lehet ezt az olcsó vásári komédiát folytatni, de nélkülem.

„Megszavazták.

A kormánytöbbség kétharmaddal áterőszakolta a parlamenten a felhatalmazási törvényt. Bár végig az ülésteremben voltam, és a vitához is hozzászóltam, a szavazásban nem vettem részt. Nem vagyok hajlandó színpadot ácsolni annak az olcsó vásári komédiának, ahol a hős Orbán Viktor egyik kezével a vírussal, másik kezével a »hazaáruló ellenzékkel« küzd. Nem nyomtam gombot, mert:

Az ország védelmében bármilyen rendelkezést meg lehet hozni, ezt bizonyítják a hétvégén életbe lépett kijárási korlátozások is.

A lejáró kormányrendeleteket újra és újra be lehet nyújtani, az Országgyűlés pedig ezeket utólag megerősítheti.

Magyarországon nem most és nem ettől a törvénytől lesz diktatúra. A Fidesz-KDNP-nek ettől függetlenül is kétharmados többsége van. Bármit megtehetnek az országgal, ez így volt az elmúlt tíz évben is.

Amíg Orbán Viktor szerint veszélyhelyzet van, nemhogy kétharmadra, de egyszerű többségre sincs szüksége a kormánynak. Ha a kormánypárti képviselők felét karanténba zárnák, még évekig tudnának rendeletekkel kormányozni.

Az ellenzék pontosan azt tette, ami egy ilyen helyzetben tőle elvárható volt: diktatúrát kiáltott, ezzel akaratlanul is eljátszotta azt a szerepet, amit Orbán Viktor ebben a színdarabban neki szánt. Ha sikeres lesz a védekezés, az a kormány érdeme lesz, ha pedig sikertelen, az a »felelőtlen ellenzék« hibája. Legalábbis a propaganda média szerint, ami a legtöbb háztartásba eljut.

️Lehet ezt az olcsó vásári komédiát folytatni, de nélkülem. Én továbbra is a hazámat szolgálom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A NER a csúcsra jutott.

Magyarország ismét porba hullott.

Válaszok:
legyetek | 2020. március 30. 16:18


Ne csináljanak már úgy, mintha itt lenne a Götterdammerung (bocsi, nincs umlautom),eddig is diktatúra volt, eztán is az lesz.

Volt egy jobbikos srác agi egészen normális volt. (Lukács László?) Ki
kéne őt menteni a jobbikos bolondokházából.

"A NER a csúcsra jutott." Hol van az még...

Ez valami jobbikos volt, vagy most is az, vagy nem tudja, hogy micsoda? Elvtárs lett, de megbánta, kilépett, majd mégis elvtárs maradt.....a gerinctelenek tipikus példánya. S az ilyenek még fizetést is kapnak, megvonni, egyébként az összes parlamenti és önkormányzati képviselő fizetését felezni, s a védekezésben résztvevő orvosoknak, egészségügyi dolgozóknak, eladóknak, áruszállítóknak, rendőröknek odaadni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés