Szijjártó: Hosszú távra kell berendezkedni a járvány elleni védekezésben

2020. március 28. 10:45
A legfontosabb az emberek egészségének és életének védelme – hangsúlyozta a külügyminiszter.

A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a legfontosabb az emberek egészségének és életének védelme, és itt döntő az, hogy Magyarország rendelkezzen elégséges számú, a védekezéshez szükséges eszközzel. Jó hírnek nevezte, hogy szombaton Budapestre érkezik az a szállítmány, amely Kínából 27 tonnányi védőfelszerelést hoz Magyarországra. Vasárnap pedig további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre, hogy mindazok, akik az egészségügyi védekezésben részt vesznek, a kellő védőfelszereléssel legyenek ellátva – emelte ki.

A miniszter hozzátette: gondolni kell a világjárvány utáni időszakra, a magyar gazdaság újraindítására, és a munkahelyek megvédésére is. Azt mondta: Magyarország kihasználja azt a lehetőséget, hogy az Európai Bizottság számos felesleges szabályt eltöröl, számos esetben könnyítéseket, egyszerűbb szabályokat határoz meg. Ennek jegyében a kormány olyan intézkedésekről dönt, amelyek fenntartják azt a helyzetet, hogy Magyarország a legnépszerűbb, a legvonzóbb beruházási célpont legyen a közép-európai térségben. Szijjártó Péter kiemelte: a nagyvállalatok bizalma és újabb beruházásai szükségesek ahhoz, hogy a magyar kis- és közepes vállalkozások is hosszú távon növekedési pályára számíthassanak. Ezt azzal indokolta, hogy a nagyvállalatok magyarországi megjelenése és működése komoly keresletet jelent a kis- és közepes vállalkozások számára.

Közölte: szinte minden magyar kis- és közepes vállalkozás már a nagy nemzetközi vállalatok beszállítói láncába tartozik, és ezeknek a láncoknak a jövője függ attól, hogy mennyi beruházás érkezik a jövőben Magyarországra. A kormány azon lesz, hogy a Magyarországra érkező beruházások dinamikáját fenntartsa – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Önös, felelőtlen, értelmetlen és egyre szánalmasabb hangulatkeltés.
Ami végtére teljesen egál, mert se szavaidnak, se tetteidnek nincs különösebb következménye a világ dolgaira nézve, és magadon kívül jóformán senkit sem érint.

Úgyhogy további élvezetes mindentudó-mindenható fantazmagóriákat, tudálékos önlejáratást itt a mandineren. Remélem, hatékonyan kompenzálja a szorongást, ami minden szavadból kisejlik.

Megnyugtató lenne, ha olyan ex-külügyminiszterek, mint Kovács László, Balázs Péter, Kócos Asszony, bocs. Göncz Kingova asszony is rábólintana.
Mindannyian híres gazdasági és főleg pénzszakemberek.
Az utóbbi főként akkor dominált, amikor a jó Soros etáss "kért" tőlük valamit...
Olyankor Magyarország mindig rá.aszott.
Tíz-, száz-, ezermilliárdos elpárolgásokkal...
Dollárban: 242 milliárddal.
2012.07.23. 13:20
"Egy friss tanulmány szerint az elmúlt évtizedekben - 1981-2010 között - Magyarországról mintegy 242 dollárt menekítettek adóparadicsomokba, kikerülve az otthoni adóztatást. "
"John Christensen, McKinsey tanácsadócég: Az elmúlt három évtizedben hatalmas összegek vándoroltak át kis számú multimilliomos offshore számlájára"
"Tőlünk nem csak arányaiban, de összegében is rengeteg pénz távozott: azzal, hogy a 80-as évektől kezdve 242 milliárd dollár került adóparadicsomokba, lekörözzük a régió összes nagyobb államát, és bekerültünk a 20-as toplistába (a Guardian térképe itt elérhető)."

Na, végeztem. Most Húsvétig valóban böjtöllek.
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés