Babis: Az Unió nem ad pénzt a járvány elleni küzdelemre

2020. március 28. 16:15
Az EU nem ad pénzt a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, pusztán az eddig odaítélt pénzek átcsoportosítását engedélyezte a cseh kormányfő szerint.

Andrej Babis cseh kormányfő közösségi oldalán reagált arra a cseh médiában is futótűzként végigsöpört hírre, ami szerint az Európai Unió eurómilliárdokkal segítené a tagállamokat a COVID-19 elleni védekezés keretében – írja a PestiSrácok.

 Babis elmondta, hogy az Európai Parlament döntés értelmében semmilyen plusz támogatás nem érkezik országainkba, azok a források ugyanis már rég a mieink – számol be az origo.hu.

Szeretnék figyelmeztetni arra, hogy a COVID-19 elleni küzdelemre az EU egy koronával sem ad többet, mint amit az egyes országok már a járvány előtt igényeltek. A jóváhagyott 30 milliárd, ami miatt a sajtó az európai intézményeket ajnározza, nem plusz pénz – fogalmazott a cseh miniszterelnök.

Idehaza korábban már Varga Mihály pénzügyminiszter és a Deutsch Tamás EP képviselő is beszámolt róla, hogy – ellentétben Ujhelyi István szocialista és Dobrev Klára DK-s  EP-képviselő győzelmi jelentéseival – Magyarország tekintetében a megítélt mintegy kétezer milliárd forintnyi uniós támogatás a gyakorlatban szinte semekkora összeget nem takar, tekintettel arra a körülményre, hogy a támogatást a kohéziós keret átcsoportosítása révén alakította ki Brüsszel, a keretköltségvetés forrásait viszont Magyarország elsők között már szinte teljes egészében lekötötte – emlékeztet a PestiSrácok.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég fogfájós ez a hír. Arra lennék kiváncsi, hogy mennyi tartaléka van ténylegesen az Uniónak, de ezt nem nagyon közlik.

LIBE eljárás, hetes cikkely Babis ellen, még ma.

A kormány elvonhatná a már a megnyert pályázatoktól. Nincs külön támogatás, a megpályázott és elnyert pénzek rovására menne csak, a gazdaságtól kéne elvonni.

Nyíltabbá vált az EU diktatúra. Félnek, hogy a járvány leamortizálja őket, ugyanis az "értékek", jogállami lózungok, a liberális demokrácia fennköltsége hatástalan a vírussal szemben.

A NER milliárdosok ezt nyilván másképp gondolják...

Persze hogy Babisnak nem adnak.
Neki is megvannak a lölői és ő is minden EU-s pénzt ellopott.
Csak a csehek tüntettek is ellene, a magyarok meg többnyire Bencsik Andrást követték, meg békemeneteltek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés