Csaknem ezer halottja volt pénteken a koronavírusnak Olaszországban

2020. március 27. 18:10
Közeledhet a járvány csúcspontja az országban.

5959 új koronavírusos megbetegedést és 969 halálos áldozatot regisztáltak ma Olaszországban – írja az Index. Ezzel összesen közel 86 500-ra nőtt a koronavírusos betegek száma az országban, a halottak száma pedig 9 000 fölé emelkedett. A mai adatok a betegek számában 7,4, az áldozatok számában 11,9%-os növekedést jelentenek. Nőtt a gyógyult betegek száma is: lassan a 11 ezret is eléri a számuk.

A lap emlékeztet: a hét elején még úgy tűnt, hogy enyhülhet a járványhelyzet Olaszországban, de az elmúlt napokban ismét növekedésnek indult az esetszám. Az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet igazgatója azt mondta, hogy még mindig nem tetőzött a járvány az országban, de már közel lehet a csúcspont.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Életszerűtlen ekkora különbség a németekkel pl.
De a spanyollal már közelít.
Sok a tisztázatlan része ezeknek a számoknak.

A múlt héten olvastam egy német nyilatkozatot, hogy az intenzív osztályokon még van 20% kapacitásuk. Ha ez igaz, akkor jó esélyel kevés lessz a veszteségük a végén is. Mire jönnének az újjonan fertőzöttek, az előzőleg lekötött kapacitás felszabadul. 6-8 nap a kritikus idő melyre le van kötve egy-egy intenzív férőhely.

Mivel erős tüdőgyulladást okoz a lélegeztetőgép alap. (Azt hiszem, a légúton terjedő fertőzések szinte mindig a légutak begbetegedésével jár.) De ha a krittikus állapotbán lévők között vannak vese elégtelenséggel, érrendszeri-szív, emésztési, stb. betegek is, más műszerekre is szükség lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés