Tordai Bence szerint nem sikerült maszkokat szereznie a kormánynak

2020. március 26. 12:52
Ez itt objektíve egy bukó az Orbán-kormánynak – fogalmazott a Párbeszéd politikusa.

Az ATV Start című műsora is változtatott a műsorrendjén a koronavírus miatti vészhelyzetre tekintettel, így a műsor vendégei csak telefonon jelentkeztek be. Varju László elmondta, szerinte a kormány egy hónapos késésben kezdett el dolgozni a vírus elleni védkezésben, aminek szerinte kapkodás lett a vége. A DK politikusa úgy vélte, hogy a kormány elégtelenül teljesített a gazdasági csomag elkészítésével is. 

Bár napok óta köztudott és mi is megírtuk, hogy a „keleti portya eredményesnek bizonyult”, Tordai Bence véleménye szerint a kormánynak – a keleti nyitás poltikája ellenére – mégsem sikerült Kínából védőfelszereléseket importálnia. A Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott: „azért itt nagyon látványos, hogy amit mondjuk a csehek, a szlovákok, akikhez kb. hozzánk egy időben tört be a vírus, már milliószámra meg tudták szerezni a szükséges védőfelszereléseket, mennyivel jobban csinálják, és Orbánék mennyire le vannak maradva a híres keleti nyitás ellenére. Ugye Kínából, Dél-Koreából, bárhonnan, ahonnan lehetne szerezni maszkokat, teszteket és így tovább, nem sikerül beszerezni ezeket. Úgyhogy ez itt objektíve egy bukó az Orbán-kormánynak, és hát sajnos a magyar embereknek, elsősorban az egészségügyben dolgozóknak.

Összesen 396 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor Orbán megint megbukott. Ezeknek a koronavírus is jobb lenne, mint a kormány. A gyűlölet feketeövesei.

Sosem gondoltam, hogy egy választási vereség a világvége. A demokrácia már csak olyan, hogy az ellenfél is nyerhet, lásd Budapest legutóbb. Ez nem baj. Kár, hogy olyan az ellenzék, hogy pár évi hatalomgyakorlása után megint jöhet a romeltakarítás, és az okozott károk helyrehozatala. De mindegy, ebben már van gyakorlata a jobboldalnak.

Gondolom, ha létezne az Ebola cseppfertőzéssel terjedő változata, Tordai geci saját kezével szórná szanaszét, hiszen attól még előbb összedőlne az Orbán-rezsim. Aminél Bencének még az is jobb lenne, ha saját véres székletében fetrengve lehelné ki végre a lelkét.
Istenem, miért vered Viktort ilyen ellenzékkel...

Örülsz-e Tordai?

A demokrácia ünnepnapján, estig kinézett Detti kormány. Estére lett diktatóra.

Tordai for president?

Azért az ATV is egy ritka sötét fertő, hogy krízis alatt a rémhírterjesztőknek teret biztosít.

Mindenki így érzi most Európában, az én összes nemzetközi face-haverom is tördeli a kézét, és valóban szar a helyzet, de, legyünk már sportszerűek: Európában az összes kormány, és az összes ellenzéki felelős politikus, minden lehetőt meg tesz, hogy orvosolja helyzetet. Nem mindig sikerült, és nem minden döntés bizonyul tökéletesnek.

De majdem olyan veszélyes, hosszú távon veszélyesebb ez a negatív, a rosszat feltételező ("szarnak ránk" ) attitűd.
Az olaszok marha nagyot szívtak, mégsem táplálják a gyűlölködést, nem vádaskodnak alap nélkül, és főleg nem az ország nagy hírportáljain.

Tordai igazi Alinsky-tanítvány. Neki semmi se szent, minden hazugság és rémhírkeltés belefér a "zsarnok" elleni igaz harcba. Tordai egy verbális terrorista. Gennyes.

A vírus a szó szoros értelmében sehol sem "él".
A vírus a levegőn és különböző felületeken természetesen még órákig, esetenként napokig is megmarad(hat), de jelenleg nem mutat rá semmi jel, hogy abban az állapotában, amilyenben még léte kimutatható, "viruláns", tehát fertőző.

Hol mondta Hadházy, hogy nem hord maszkot?
Ezzel a sületlenségével nem találkoztam.
Terjeszteni kéne pedig.

Nincs szükség a rémhírterjesztés kriminalizálására. Helyette meg kellene etetni a Tordaival a nem létező maszkok 0,001 százalékát.

Hagyjátok már abba, ez annyira gyerekes.

CSEPP és KENőDÉS
Arra még nincs bizonyíték, hogy a vírus a levegőben, szórva, "szállva", percekig megmaradna. Úgy marad meg, hogy a cseppekben úszik, amit kiköhögsz.
És igen: a kilincsre általában kenődés által kerül, tehát a taknyos és köhögéses mancsodról. Persze, ha a célzol és kilincsre prüsszentesz, akkor szintén rajta van.

Egyébként dögunalmas ez az állandó, kérdésekbe burkolt tudatlanság illetve féligazság.

Hiányolod, Feri?
Vagy épp nem jut eszedbe más idióta kötözködés?

Mint fent írtam: a cseppben megmarad. (a vírus nem "túlél")
A levegőben, önmagában, valószínüleg nem.

Azóta több szakértő nyilatkozta, hogy bár nem kizárható, de egyáltalán nem bizonyított, hogy a levegőben szóródó vírus fertőzne.

Ez a tanulmány március 3.i, és amikor közölték, még nem volt megfelelő "peer review", tehát megalapozott feltételezéseken túl nem mondhat semmi biztosan.

The stability of coronaviruses in the environment depends on several factors, such as temperature, air humidity and surface conditions, as well as the specific virus strains and the virus quantity. In general, human coronaviruses are not particularly stable on dry surfaces. Inactivation in dry conditions generally occurs within a period from a few hours to a couple of days. According to a preprint article (a publication that has not yet been reviewed in a peer-reviewed procedure customary in science), initial laboratory tests for the new type of coronavirus SARS-CoV-2 show that it can remain infectious for up to 3 hours as an aerosol, up to 4 hours on copper surfaces, up to 24 hours on cardboard and up to 2-3 days on stainless steel and plastic following heavy contamination.
https://www.bfr.bund.de/en/can..

A nyál és takony nem párolog el olyan gyorsan, plusz nem csak vízből áll. A vírus "életképessége", ami per definicionem a hazdatestben való szaporodás képessége nagyon sok mindentől függ. Mint írtam: az, hogy kimutatható "jé, itt egy vírus", még nem jelenti azt, hogy aktiv.

Természetesen kell az egészségügyi maszk, ha védelmet akarsz magadnak, és mindenképpen hasznos, ha nem akarsz összefröcsögni másokat. Ezt senki nem is tagadja. De pánikkeltés azt híresztelni, hogy bármitől, amihez az életben hozzányúlsz, még napok után ismegfertőződhetsz. Ez hülyeség.

Nem potenciális betegként, hanem potenciális fertőzőként. Ami viszont nagyon bölcs.

Elnézést, Groswenor olvtárs, ez az ítélet...

Sült bolond. Alaposan szétveri az ellenzéket.

Gyalázatos. Nem fogom fel, a Hit Gyüli miért nem teszi ki ezt az amorális, minden értékelviségnek fittyet hányó szerkesztői brancsot. Mára már totálisan szembemegy mindennel, amit a konzervatív "evangelical" egyház vall és tanít. A csukafogta róka esete.

Bangóné a fidesz jolly jokere.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés