Publicus: A magyarok háromnegyede elégedett a kormány járványügyi intézkedéseivel

2020. március 26. 14:20
A közvélemény-kutatásból az is kiderült: tízből nyolc ember gondolja úgy, hogy a hazai egészségügyi rendszer megbírkózik a járvány terjedésével. 

A megkérdezettek háromnegyede (76%) szerint a kormány eddig jól kezelte a koronavírust – derül ki a Népszava megbízásából a Publicus által készített felmérésből. A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek 81%-a úgy gondolja, hogy a Fidesz-kormány akkor is jól menedzseli majd a helyzetet, ha bekövetkezik a tömeges fertőzések időszaka.

A kutatóközpont pártpreferencia szerint is feltette ugyanezt a kérdést, ami nagy meglepetésre azt a végeredményt hozta ki, hogy a Fidesz-szavazók mellett a Jobbikkal szimpatizálók több mint kétharmada (71%) is úgy gondolja, hogy a Fidesz jól kezeli a járványt. Ugyanerre a kérdésre az MSZP és a DK szavazói már árnyaltabb képet festettek, több mint ötven százalékuk mondta azt, hogy szerintük ennél többre lenne szükség. 

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek kétharmada úgy gondolja, hogy Magyarország időben reagált a problémára és ezáltal sokkal jobb helyzetben van, mint más Európai országok. A felmérésben résztvevők nagytöbbsége (83%) pozitívra értékelte a magyar egészségügy eddigi teljesítményét, tízből nyolc ember (82 százalék) szerint pedig megbírkózik a járvány terjedésével a hazai egészségügyi rendszer. 

A Publicus-kutatást bemutató Népszava-cikk úgy zárul: „Az emberek több mint háromnegyede szerint lényegében semmi nem drága a járvány megállításáért – és ez független attól, hogy ki melyik pártra szavaz, milyen korú, vagy épp milyen településen él”.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mekk Mester és társai saját egészségük megőrzése érdekében a felmérések eredményeit ne olvassák el.

sajnos a járvány szempontjából nem sokat számít, hogy az emberek szerint jó kezekben van-e az ország.
a halálozási mutatóban magyarország látványosan rosszul teljesít (3-8-szor rosszabban mint tetszőleges nem túlterhelt ország), ami arra utal, hogy a betegek túlnyomó többségéről _nem is tudnak_ a hatóságok.

ehhez képest németország, ausztria, dél-korea, de pl. csehország is sokkal jobban kézben tartja a járványt. ilyen helyzetekben sajnos számít, hogy a szakértelem vagy a dilettantizmus-e a sikk a kormányban.

Akkor a pancser ellenzék ismét nagyot ment, ha már Horn Gábor közvéleménykutató-intézete is ezt hozza.

Jah, hoppá, kevertem egy másikkal, mindenesetre a Publicus is lipsi kötödésű.

És mégis megnyertük a jövőt.

A ballib szintet lépett. Már elismeri , hogy elég lehet a lélegeztető gép, na de ki működteti?
Eddig a darabszámot sem ismerte el:-)

Na akkor próbáld ki, lépj rá egy bolhára! Aztán nézd meg, hogy tovább ugrál majd.

Az AAATÉÉÉVÉÉ le lesz tartóztatva!
Reggeltől estig csak azt harsogja:
A kormány megbukott, elkésett, hazudott, a helyzet borzasztó, nagy a veszély a kormány hibájából estébék...
"mire a tanú úgy felelt, "az lehet, de ha baj lesz, itt mindenki le lesz tartóztatva". Az embereket az ATV félretájékoztatja, különben már régen nem állna a Parlament.
Az ATV-s pribékek le lesznek tartóztatva, jönnek vissza a Gergényi-huszárok, meg az újjáalakuló munkásőr vasököl, az majd odab.sz, ahova köll, lesz menekülés Somosnak, Kárásznak, Bomberának, meg a többi jómadárnak és jómadárnőnek...
A Híradójuk kivétel.

Zinovjev (Apfelbaum) elvtárs, Leningrád párttitkára még azt mondta:
Szovjet-Oroszország 100 milliós lakosságából magunkkal kell vonszolnunk 90 milliót. Ami a fennmaradó 10 milliót illeti, számukra nincs mondanivalónk. Őket meg kell semmisíteni.

A mai utódok számára megfordult az arány.

Ezzel sem érnek célt. Az emberek normálisan ám gondolkodnak, mint a ballib.

Erre egy kicsit várnod kell. Az olimpia csúszik.

Joggal elégedett, aki elégedett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés