Dömötör Csaba: Legyen vámmentes a védekezéshez szükséges eszközök behozatala

2020. március 26. 21:30
„Amikor válságkezelésre került sor mondjuk bő 10 évvel ezelőtt, még a baloldali kormányok idején rögtön megszorításokhoz nyúltak” – nyilatkozta az államtitkár a HírTV-nek.

Az a megoldás, hogy a fejlesztési pénzeket fel lehetne használni a járvány elleni védekezésben, az számunkra azért nem kedvező, mert mi élen járunk az uniós források lehívásában. Tehát nekünk nem ez a legjobb megoldás. Van saját, magyar javaslat is, mégpedig az, hogy a védekezéshez szükséges eszközöknek a behozatala legyen vámmentes” – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

„Mi szeretnénk, ha senki nem vesztené el a munkáját. Már most is nagyon sok ágazat bajba került: turizmus, vendéglátás, személyszállítás és sorolhatnám, de mi azt szeretnénk, hogy a munkáltatók is a vállalatok is megtudják tartani a munkahelyeket. Erről is szólnak az adócsökkentések. És van itt egy óriási különbség azért. Amikor válságkezelésre került sor mondjuk bő 10 évvel ezelőtt, még a baloldali kormányok idején rögtön megszorításokhoz nyúltak. Mivel most van egy erős tízéves időszak a hátunk mögött most adókönnyítésekkel lehet a bajbajutott ágazatok segítségére sietni” – emelte ki.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés