A svájci kormány telefonadatokat kér a lakosság mozgásáról

2020. március 26. 17:21
A csütörtök déli adatok szerint Svájcban már 161 halottja van a járványnak, a bizonyítottan a vírustól fertőzöttek száma 10714-re emelkedett.

 A svájci kormány mobiltelefonos adatokat kért csütörtökön az állami ellenőrzésű Swisscomtól a lakosság mozgásáról, hogy kiderüljön, a korlátozó rendelkezések hasznosak-e a koronavírus-járvány terjedése ellen.

„Tudni akarjuk, hogy az utasítások hatással voltak-e a lakosság mozgására. Mindennek semmi köze magánéleti megfigyeléshez, csakis azt szeretnénk tudni, hogy vannak-e minták a lakossági mobilitásban, és a közterületekre összpontosítva kérünk adatokat” – mondta Daniel Koch, a Szövetségi Egészségügyi minisztérium fertőző betegségekkel foglalkozó osztályának vezetője sajtótájékoztatón Bernben. A csütörtök déli adatok szerint Svájcban már 161 halottja van a  járványnak, a bizonyítottan a vírustól fertőzöttek száma 10714-re emelkedett.

(MTI)

 

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Brit ügyészség két év börtönnek fenyegeti azokat, akik "koraonavírusos leköhögéssel" fenyegetnek hivatalos személyeket vagy dolgozókat.

Coronavirus coughing' at emergency workers could lead to two years in jail, says CPS
The Crown Prosecution Service has put out a statement today saying that anyone using coronavirus coughs to threaten emergency workers could face serious criminal charges. It follows reports that police officers, shop workers and others have been coughed at by people claiming to have the disease.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés