Önkéntes karantén, vásárlás, házhozszállítás? – Ezeket érdemes tudni!

2020. március 25. 14:08
Az önkéntes karantén azt jelenti, hogy tényleg nem megyünk sehova – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A koronavírus kapcsán felmerült praktikus kérdésekre adott választ a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra a többi között elmondta: az önkéntes karantént mindenkinek érdemes lenne tartania, de kiemelten fontos az idősebb korosztálynak és a külföldről hazaérkezőknek. 

Az önkéntes karantén azt jelenti, hogy tényleg nem megyünk sehova

 – hangsúlyozta a kormányszóvivő. A koronavírus terjedésének megfékezéséhez mindannyiunkra szüksége van, ezért – akinek lehetősége van – nem csak az otthonmaradással, de néhány egyszerű szabály betartásával is sokat tehet – mondta el Szentkirályi Alexandra.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már értem az eddigi hozzászólásaid színvonalát....

Alexandra!

Nem igaz az, hogy az önkormányzatok segítenek a bevásárlásban. A gyógyszert valóban házhoz viszik, viszont az élelmiszert nem. Így az idősek is kénytelenek, mindennemű jó szándékú figyelmeztetés, kérés ellenére is elmenni az üzletekbe, akár nagy áruházakba is.

Született már kormányhatározat arról, hogy az önkormányzatok kötelesek a valóban rászorulóknak az élelmiszerek vásárlásában is segíteni? Nem született, így akkor miről beszél?

Korábban is írtam, hogy a kormány miért nem kötelezi az Aldi és a Lidl áruházláncokat a házhozszállítás azonnali megszervezésére. A Tesco ás az Auchan ezt már régóta gyakorolja.

Szóval a tiltás, a mozgáskorlátozás teljesen jogos, össztársadalmi érdek a jelen válságos, s még kritikusabbá váló helyzetben, de párhuzamosan legyen már felelőse az élelmiszerek elosztásának, házhozszállításának is. Amíg nincs, addig ne szólják le a vásárlásra kényszerülő időseket.

Békeidőben, amikor Rómában eleredt az eső, az utcán azonnal megjelentek a kínai, vietnámi esernyőárusok, mindenki jól járt. Itt most miért nem alakulnak erre a típusú szolgáltatásra hűtökocsival rendelkező magánvállalkozások, akár jelentős kormányzati támogatással? Az üzletek miért nem nyitnak kültéri eladó pultokat- természetesen olyan termékek esetében, amelyekre erre lehetőség van. Vagy ha nincs más megoldás, az idős ember az adott bolt előtt állva, szeparáltan hívhassa fel telefonon a boltot, rakják össze a kért termékeket, s valaki a boltból vigye ki neki, ahol nyilván csak készpénzzel lehet fizetni. Ami ugye megint csak ellenjavallt. De itt vannak a kereskedők, a szakemberek, miért nem agyalnak Ők ezen?

Szóval helyes, hogy a vízcsapból is a maradjanak otthon árad, de tegyék le mellé az alternatívákat is, különösen a bevásárlást illetően, hangsúlyozottan a rászorulók számára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés