Nem lesz kamatos kamat – megállapodtak a bankokkal

2020. március 25. 6:51
Újabb könnyítések a hiteleseknek: nem nő a törlesztőrészletek száma sem.

Újabb rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben kedden, amely további könnyítést hoz a hiteleseknek. A szabályozás elsődleges célja az, hogy a kormány a hitelmoratóriummal élő ügyfeleket ne csak idén, hanem jövőre is, amikor újraindul a fizetési kötelezettség, akkor is segítse.

Világszerte az egyik legerősebb és legkedvezőbb intézkedést hozta meg a kormány előző héten, amikor a magánszemélyek és vállalkozások március 18-ig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztette. A most megjelenő rendelet a részlet és technikai szabályok mellett azt is biztosítja, hogy a moratóriummal élő ügyfelek részére ne váljék elviselhetetlen teherré a későbbi, újrainduló fizetés.

Így egyebek között nem számítható fel kamatos kamat a moratórium idején, amely jelentősen könnyíti az adósok terheit. További segítség az is, hogy 2021. január 1-jétől a korábban felvett hitel eredeti törlesztőrészletének nagysága nem növekedhet. A futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy a törlesztőrészlet nagysága a futamidő időtartama alatt változatlan. A kormány tovább bővíti a kedvezményes hitelek körét a munkáltatói kölcsönökkel, illetve azt a Nemzeti Eszközkezelő Programra is kiterjeszti. A munkáltatói kölcsönökre is érvényes a fizetési haladék, vagyis 2020. december 31-ig a munkavállalóknak se a kölcsön összegét, sem annak kamatát nem kell visszafizetniük a munkáltatójuknak.

A Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevőknek amellett, hogy a vételár részletfizetésére és a bérleti díjfizetési kötelezettségre fizetési halasztást kapnak, a lakhatásuk is biztosított, ugyanis a cég – a nem fizetés miatt – nem mondhatja fel a bérleti szerződést.

(MTI)

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

kocsog bankok mindent megprobalnak hogy ugyeskedjenek, de helyre lesznek teve

Ti egy olyan embernek válaszoltatok, aki szerint a 2006-os költségvetési hiány az első Orbán-kormány sara. (2020. március 8. 6:52) Vagy fizetett propagandista, vagy valami baloldali pártember, újságíró ír ide, ahogy Hont is. Kár rá időt vesztegetni.

Nem tudom, nem jegyeztem meg, de az egyik témánál volt részletesen kitárgyalva. De igazából mindegy is, nyilván ha lebukik, csinál egy új nevet, és azzal ír tovább, ahogy az összes többi troll is csinálja.

Most mindegyik kormány önti a pénzt a gazdaságba, hogy elkerülje a bizalmi válságot, és erősödő spirálban álljon a földbe.
Nyilván ezeket a pénzeket ki kell vonni később, az infláció elkerülése érdekében, de ahogy elnézem, most nem Simor van az MNB élén, azaz értenek ahhoz, amit csinálnak :)

Persze, meg fel volt pörgetve a karaktergyilkosság, bármit mondott Matolcsy, akkor egyből ment a kuszaszeműzés.
Tényleg az a borzasztó, hogy az ország lakosságának közel fele simán leszavazna a baloldalra, köszönhetően a folyamatos és agresszív kampányuknak, annak ellenére, hogy láttuk, mire képes a baloldal, és mire a jobb.

Csak szólok, a hozzád hasonló hülyék miatt volt a 400 karakteres szabály. Folyamatosan és mindenben hazudsz*, és teszed ezt bicskanyitogató arroganciával. Én megértem, hogy a baloldal győzelmétől függ az egzisztenciád, de ettől még nem kevésbé undorító az, hogy időt és fáradtságot nem kímélve dolgozol azon, hogy emberek milliói szegényedjenek el - ismét.

*nyilván végig lehetne menni pontról pontra, de az én egzisztenciám a munkámtól függ, és az nem az ideírást jelenti, másrészt a hozzád hasonló monomániásnak csak olaj a tűzre, ha valaki komolyan vesz, és még ennél hosszabban hazudnál. Jobb az mindenkinek, ha nem így történik. Részemről X, a fentebb leírt okok miatt.
Nyilván erre is írsz egy kisregényt a külön fileokban elmentett sablonjaidból összevágva, de totál feleslegesen, mert én már nem fogom látni. Ahogy elnézem, max a troll barátaid fogják az idejüket pocsékolni az elolvasásával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés