Ha a járvány nem lenne elég: iszlamista szélsőségesek is támadtak

2020. március 25. 7:41
A Boko Haram megint aktivizálta magát.

Több mint száz csádi és nigériai katonával végeztek két külön támadás során a Boko Haram dzsihadista szervezet tagjai – közölték helyi források kedd éjszaka. A dpa német hírügynökség arról számolt be a TchadInfo című újságra hivatkozva, hogy a terroristák 92 csádi katonát meggyilkoltak, 47-et pedig megsebesítettek egy hétfői rajtaütés során Boma közelében. A jelentés szerint Idriss Déby elnök felkereste a támadás helyszínét, és megerősítette a halottak számát.

A két ország közötti határ másik oldalán, Északkelet-Nigériában eközben biztonsági források szerint a fegyveres erők körülbelül 50-75 tagjával végezhetett a Boko Haram egy hasonló akcióban. A védelmi minisztérium szóvivője szerint a támadók egy robbanóanyagokat szállító katonai konvojon ütöttek rajta Gorgi településtől nem messze.

A Boko Haram Nigériában szerveződött meg 2009-ben, majd kiterjesztette tevékenységét a szomszédos Nigerre, Csádra és Kamerunra is, ahol helyi lakosokat toborzott. A szervezet célja egy „iszlám kalifátus” megteremtése. Az általuk elkövetett merényletekben az utóbbi tíz évben emberek tízezrei vesztették életüket.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában