Csökken az újonnan fertőzöttek száma Olaszországban

2020. március 25. 19:42
A halottak száma viszont továbbra is magas, 683-mal emelkedett az elmúlt huszonnégy órában.

Hatszáznyolcvanhárommal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 7503-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma – közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma 3491-gyel emelkedett, ami a legalacsonyabb az utóbbi öt napban. Az „új” halottak száma kedden 743, hétfőn 602 volt, vasárnap 650, szombaton 793 volt.

Az újonnan diagnosztizált betegek száma továbbra is enyhén, de fokozatosan csökken: szombaton 4821, vasárnap 3957, hétfőn 3780, kedden 3612 volt a számuk.

A tájékoztatót egy hónapja először nem a polgári védelmet vezető Angelo Borrelli tartotta meg, mivel az ő esetében is a fertőzésre utaló tünetek jelentkeztek. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a járvány vasárnap tetőzhet Olaszországban. Másképpen látják a lombardiai háziorvosok, akik szerint a járvány „sokkal jobban elterjedt, mint azt a számok mutatják”.

(MTI)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha náluk elkezd komolyan csökkenni, lassan (nagyon lassan) megnyugodhatunk. Úgy egy hónap még. Vagy másfél. Ha minden jól megy...

Ez reális. Ezért a karantént akkor lehet föloldani, ha két-három hétig nincs új megbetegedés. De utána is nagyon komoly határzár kell, mert a harmadik világ nem fogja megúszni.

Az Index botránkozott egy 25 ezres bangladeshi vallási ünnepen. Jó, jó, hülyeség, de Bangladeshben karantén? És amúgy szegényeknek nem mindegy, mikor kapják el? Értelmes eü. ellátásra úgysem számíthatnak...

Hát, az idősek szegények most is karanténban vannak. Ennyiből mindegy. Azért ha a vírus tartósan akar megtelepedni az emberiségben, muszáj lesz nem eltennie láb alól a gazdaszervezeteket. Lehet reménykedni a szelídebb verzsönök elterjedésében. Másrészt valamit csak tudnak az orvosaink is.

Na és milyen vírusok fognak tudni szaporodni, ha még erőltetjük a karantént? Nemde azok, amelyek nem okoznak az orvosi kezelés szintjéig eljutó súlyos fertőzést a gazdinak, sőt, amellyel a gazdi otthon sem marad, csak tüsszög egy kicsit? Evolúció, kedves olvtárs, evolúció!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés