A Momentum nem támogatja a koronavírus-törvényt

2020. március 22. 16:44
Fekete-Győr András vasárnapi bejegyzésében hangsúlyozta, „Ne szavazzátok meg! Nem szabad!”

Fekete-Győr András a koronavírus-törvénnyel kapcsolatban vasárnap közösségi oldalán úgy fogalmazott: „tagjaink, képviselőink az ország különböző pontjain önkéntes szolgálatra jelentkeztek. Segíteni akarunk. Ez a kölcsönös bizalom az alapja a katasztrófa elleni együttműködésnek.”

Majd hozzátette: „végtelen csalódással kell tapasztalnunk, hogy a Fidesz épp vissza akar élni ezzel a bizalommal”.

A politikus ugyan elismerte, hogy „jelenleg Magyarországon veszélyhelyzet van, azaz rendkívüli jogrend működik. A kormány arra kapott felhatalmazást, hogy a parlamentet kikapcsolva irányítsa az országot. Arra kapott ideiglenes felhatalmazást, hogy az emberéletek megmentése érdekében korlátozza az emberek alapvető jogait”, bejegyzését mégis azzal zárta: 

„Ne szavazzátok meg! Nem szabad!

Tegyünk meg mindent azért, és csakis azért, hogy Magyarország túlélje ezt a tragédiát és minél hamarabb kilábaljon ebből a válságból. Sok erőt és kitartást kívánok ehhez mindannyiunknak. Köszönöm, ha megosztjátok!”

Az eredeti, teljes bejegyzést ide kattintva olvashatja el.

Összesen 250 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jelentéktelen politikus.

Minden, ami jó az országnak, rossz az ellenzéknek. Fegyőr két lábon járó inkompetencia.

"A Momentum nem támogatja a koronavírus-törvényt"

Oké Andriska kiscsopis. Mutassatok erőt: az összes képviselőtök szavazzon "nem"-mel.

Gesztusokat éppen tehetne a kormány is. Mittomén, ellenzéki politikusokat beemelni ezekbe az akciócsoportokba vagy ilyesmi.

De elismerem: az a döntő kérdés, hogy hatékonyan működik-e a kormány.

Nannyóka! Hát én pontosan tudom azt (-:: Azért bíztattam Fegyőr
Andriska kiscsoportos óvodást, hogy mutasson erőt. sok szerencsét
kívánunk neki ehhez (-::

Ha a bolha köhög, az mindig mókás.

Jé? Valódi kérdést tettél föl.

Mélyen nem ismerem a jogot, de gondolom, most bármely radikális kormányintézkedésnek, pl. a kijárási tilalomnak, szoros határideje van.

Mármost képzeld el, ha az egy tömegben ülésező képviselők körében elterjed a koronavírus, mielőtt mondjuk szavazniuk kellene a hosszabbításról. Akkor a kijárási tilalom pár nap alatt simán összeomlik.

Helyzet az, hogy egyrészt féltem a bőrömet, ezért szeretnék hatékony kormányzati cselekvést látni, másrészt a jelenlegi ellenzékben nem igazán tudok alkotmányos biztosítékot fölismerni a kormány túlhatalma ellenében. Viszont még mindig tagjai vagyunk az Ejrópai Juniónak, amely legföljebb szűk, de azért elégségesnek tűnő, néhány hónapos határidőkkel tűr el ilyen különleges jogrendeket.

A másik, hogy a FIDESZ-t én is némileg cinikus politikai alakulatnak ismertem meg. Ha nem tudja bevezetni most azonnal a törvényt, tuti elenged valami piti szigorítást, és utána rákeni az ellenzékre, hogy miattuk hullanak a zemberek, mint a legyek.

Nem veszed észre, hogy mennyire nevetséges vagy? Láthatóan élvezed a "kormánypárti jelmezt", s ami elszomorító, hogy sokan nem értik az unalomból, vagy célzottan vállalt metodikádat.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.

Ki kérdezte, hogy mi a Momentum, Fegyőr véleménye?
A Momentum nem tagja az Országgyűlésnek, így nekik szavazati joguk sincs.

Az ellenzék meg azt kommunikálja amit ők tennének ha ők lennének kormányon.

Erre bizonyíték Gyurcsány Ferenc kormányzása, 2006. október 23, az ellenzéki önkormányzatok eddigi tevékenysége.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.
A szád meg olyan, mint akire hivatkozol. Töröld meg, mossad ki, mert két oldalon folyik a habos váladék.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.

A MANDINER-nek már régen törölni kellett volna az összes tolvajul szerzett nick neveden. Te társaiddal együtt tettétek tönkre a Heti Válasz fórumát, melynek hatására megszüntették a fórumozást. Aljas, részeges műveletlen, prosztó, senkiházi vagy.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.

Hazug névtolvaj vagy. Takarodj a helyedre.

A MANDINER-nek már régen törölni kellett volna az összes tolvajul szerzett nick neveden. Te társaiddal együtt tettétek tönkre a Heti Válasz fórumát, melynek hatására megszüntették a fórumozást. Aljas, részeges műveletlen, prosztó, senkiházi vagy.

Szerény véleményem szerint egy értelmes, felkészült, a politikusi pályára valóban alkalmas ellenzéki vezető a járvány szülte helyzetben először maga elé teszi a járványügyi térképet, elemzi a legkritikusabb helyzetben lévő járványügyi gócpontok, országok protokollját, a járvány dinamikáját, az adott egészségügyi ellátórendszerek működését, de az egész gazdaság mikéntjét, s ami szintén fontos, tájékozódik az adott kormányok válságkezelő programjai nyomán kialakuló lakossági hangulatot, hangulatváltozást illetően.

S megismeri néhány világhírű szaktekintély véleménylét is. Isaih /Shy/ Arkin, a Héber Egyetem biokémikus professzora azt nyilatkozta, hogy a koronavírus nem fogja kipusztítani az emberiséget....ez a betegség elsősorban az időseket sújtja. Ami ugye közismert, de egy tehetséges politikus füle érzékeny erre a korosztályra/is/.

A Momentum első naptól kezdve a destrukcióra építi politikáját, a rombolásra. Egy okos ellenzéki pártvezető az élet minden történésében keresi a saját pártja jövőjét is érintő mozzanatokat, lehetőségeket. Ha rövid akarok lenni, akkor szerintem egyik ellenzéki párt sem fogta fel, hogy a mostani kormányzati lépésekhez való viszonyulásuk eldöntheti jövőjüket a 22-es választásokon.

A Momentum nyilvánvalóan örülne annak, ha a kormánypártok, de koalíciós partnere, a DK is számolatlan halottal vághatnának bele a 22-es választásba. A Momentum számára az idősebb generáció, korcsoport nem emberi, hanem választói statisztikai tényező.

Conte miniszterelnök nyilatkozta: " Halottjaink nem puszta számok, hanem emberek." Ez az ami még nem ért el az ellenzéki pártok füleihez, akik minden létező dologban kizárólag a kormány megbuktatásához, lejáratásához keresnek mindennapi muníciót.

Giorgia Meloni / Fratelli d'Italia/ hozzám kevésbé közelálló pártvezető nyilatkozta, hogy az ország hangulata kezd megváltozni. Meloni tíz nappal ezelőtt követelte Conte miniszterelnöktől a totális leállást. Szerinte a lépésről lépésre való válságkezelés miatt Olaszország értékes időt veszített, a félintézkedések nem vezetnek eredményre.

Ismert Conte bejelentése, de az olasz nagy-és kisvállalati szervezetek kérésére szerdára halasztották a döntést. A látható érdekellentétek mellett is keresik a konszenzust. Ami teljességgel hiányzik a magyarországi ellenzékből.

A járvány kezelése bizonyítványt állít ki az ellenzéki pártokról, ami eldönti 22-es jövőjüket. Mivel Gyurcsány sem akarja a javaslatot megszavazni, deklaráltan lemond a törzszavazóiról, azok életéről, miként az MSZP is. A vírus tiszta vizet önt majd a pohárba ezen a téren is. A Fidesz remélhetőleg mindent megőriz 22-re, s akkor a kampányban kevesebb fejtörésre lesz okuk.

Nem érdekelnek a francia liberális polgárjogok, az egoista, idióta ellenzéki politikusok, még vannak dédik is a családban, Ők fontosabbak.

Egyébként mi közük hozzá?
Parlamenten kívüli párt, ugorjunk.

Anno Csermanek idején sokan mondták, hogy "veled vagyunk Kádár János"...

Mesélj már, mi az a mit az ellenzék megakadályoz?? Mert a kormány eddigi intézkedéseit támogatták.

Ha már a felmenőket emlegeted, azt azért remélem tudod, hogy I.Viktor apja Orbán Győző anno párttitkár volt...

Nem mindenki él relatíve jómódban, a szerény igényei szerint. Az egyáltalában nem romantikus szegénységnek több oka lehet, de általában az, h. a szakképzetlen munkát MINDENHOL rosszul fizetik, ha egyáltalán és a szorgalom, kötelességtudás nem általánosan jellemző, a tehetség meg kimondott lutri és az sem mindegy, ki hová születik, a példa fontos.

Az önkormi választásokat a felszított irigység döntötte el. A médiájuk, amelynek sem hangerőben, sem a terítésben NEM volt versenytársa a miénk. Félek, h. lesz ez még rosszabb is.

Naivitás azt várni, h. ez a hataloméhes, kormányon fékevesztett kótyavetyét, devizahitelezés megtűrését, "magán" nyugdíj konstrukciót az állami nyugdíjjárulék terhére bevezetést "felmutatni" képes csürhe van olyan vészhelyzet, h. a kormány mellé áll. Céljuk az, h. a kormány és az ország elveszítse a Covid-19 elleni harcot, és bár ez sokak halálát is jelenti járulékos veszteségként, de így megnyílik az út a kormányra kerülésükhöz.Ez ilyen egyszerű.

Külön nyereségük, ha a Fideszes parlamenti képviselők így NEM vonulhatnak karanténba.

A járvány az országnak tragédia, nekik LEHETŐSÉG. Jó lenne, ha ezt minél többen átlátnák, tudomásul vennék, h. ezekkel, sajnos, lehetetlen az együttműködés. A selejt bosszúja.

Vszg. ilyennek is kell lenni, de mintha nálunk egy kicsit többen lennének, mint máshol. Ez a baj.

Az ellen oldalhoz tartozóknak vezető szerepük van az oktatásban. Nem lehet egy hivatás rendet lecserélni, nincsenek meg az emberi, anyagi feltételei sem. Ami évtizedek alatt alakult ki, azt 4-5, egymás utáni kormányzati ciklus korrigálni. Ráadásul ebben a dühöngő ellenszélben!

A saját három fiam sem egészen úgy gondolkodik, mint mi, ők 40-50 évesek. Az unokáim kisebb része fiatal felnőtt, ők magyarul sem tudnak és feltehetően a német mamájuk van rájuk nagyobb befolyással.

A kisebbekből még nem tudom, mi lesz, de feltehetőleg inkább a tudományokban, mint a politikában lesznek érdekeltek.

A fiatalok iránytévesztése és érték relativizálása nagyon nagy baj. Még a csodálatos és más Lengyelországunkban is van a városiak körében tere ennek, bár korántsem olyan széles körben, mint máshol. Ott még mindig megtelnek a templomok.

Jöjj el, szabadság, te tégy nekem rendet.
Ha igaz, József Attila, nálunk még voltak memoriterek.

Meglátod, minden jóra fordul, csak győzzük kivárni.

No most akkor ez hogy is van, szép szőke herceg??
Csak nálam rovod fel, hogy a felmenőket emlegetem? A topiktársnál nem??
Ez most akkor hogy is van? Ha az ellenzékről van szó, akkor minden lehet, ha kedvenc Pártodról, akkor semmi??
Amúgy én soha semmilyen pártnak nem voltam a tagja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés