Megtiltották az elsőajtós felszállást a BKK buszain

2020. március 16. 13:51
A tanszüneti menetrend esetleges életbe lépéséről a hétfőn kezdődő oktatási szünet forgalomra gyakorolt hatásai alapján születik majd döntés.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a több ezer fővárosi buszvezető védelme érdekében március 16-tól, hétfőtől átmenetileg az autóbuszokon és a trolibuszokon nem nyitják az első ajtót – számol be a BKK.

A járatokra a második és a harmadik (továbbá csuklós buszok esetében a negyedik) ajtónál lehet felszállni. A buszok első részét kordonnal zárják el, hogy az ajánlott távolság tartható legyen a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

Miért szükséges ez?

Az elővigyázatosságból bevezetett átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentse az esélyét a buszvezetők koronavírusos megbetegedésének. Budapesten naponta több ezer buszvezető biztosítja a felszíni közösségi közlekedés működőképességének jelentős részét, védelmük emiatt rendkívül fontos nemcsak a munkáltatójuk, de a fővárosban utazók számára is.

A járművezetők biztonságát szolgálta az is, hogy csütörtök óta felfüggesztették a helyszíni vonaljegy-értékesítést is a fővárosi járatokon.

Kollégáink, járművezetőink és családjuk védelme ugyanolyan fontos feladatunk, mint utasaink egészségének megóvása. Mindannyiunk érdeke, hogy a budapesti közösségi közlekedés zavartalanul működjön veszélyhelyzet idején is. Ennek érdekében minden lehetséges intézkedést megteszünk” – hangsúlyozta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

Később döntenek a tanszüneti menetrendről

A tanszüneti menetrend esetleges életbe lépéséről a hétfőn kezdődő oktatási szünet forgalomra gyakorolt hatásai alapján születik majd döntés.

A március 13-án, pénteken este bejelentett kormányzati döntés értelmében 16-ától, hétfőtől ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.

Kiemelt figyelemmel kísérjük hétfőtől a közösségi közlekedés kihasználtságát. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy az iskolaszünet és a cégeknél elrendelt távmunka miatt jelentősen mérséklődik az utasszám, a szolgáltatók közreműködésével néhány nap alatt átállunk tanítási szünetben érvényes menetrendre” – reflektált a kormányzati bejelentésre Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója.

 

 

 

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés