Svédország mostantól nem közli a koronavírussal fertőzöttekről szóló adatokat

2020. március 14. 13:50
Svédország felhagy a koronavírusos fertőzésekről szóló adatok közlésével, és változtat a teszteléseken is.

Svédországban elérte a koronavírus-fertőzöttség azt a volument, amikor már nem csak egy-egy izolált esetről vagy fertőzési láncról van szó, hanem már szabadon terjed a járvány az ország lakosai között. A svéd Közegészségügyi Hatóság azt a különös döntést ezért pénteken, hogy felhagynak a fertőzési adatok széleskörű publikálásával.

A hírt az Index írta meg az Aftonbladet lapra hivatkozva, hozzátéve, hogy bár Svédország a legfertőzöttebb európai államok közé tartozik 800 koronavírusos esettel, de az iskolákat még nem zárták be, ugyanakkor befejezik a széles körű tesztelést is.

A szervezetet vezető Anders Tegnell ugyanis úgy véli, hogy az intézkedések a fontosak, nem pedig a számadatok, főleg, hogy könnyen lehet, hogy már most is sokkal nagyobb mértékű a fertőzés, mint ahogyan azt gondolják. Az új módszer szerint csak a már kórházba került betegeket, illetve a fertőzési gócokkal szoros kapcsolatba kerülő embereket vizsgálják, azokat, akinél egyéb módon merül fel a koronavírus jelenlétének gyanúja, azt nem, mert már követhetetlen a terjedés útvonala, így másra kell fókuszálniuk.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak úgy a demokrácia, meg a jogállamiság tisztelete miatt. Egyébként nem lep meg.

Valamint a vírus egyáltalán nem függ össze a bevándorlással. Megmondta a ballib.

Bezzeg-Svédország.

Valamit összekvertél. Az az éhező gyerekek, és hiányzó CT-k száma. Fertőzőtt még csak 10 millió, de napról napra duplázódik.

Ezek szerint még nem vagy idős, de szüleid nincsenek, vagy gyűlölöd őket. Lassan feltárul, miért is vagy ennyire sérült. Előbb-utóbb minden libsiről kiderül, hogy vagy szimplán idióta, vagy komoly gyermekkori trauma érte.

Ő??? Egy szerencsétlen nem fehér, nem heteró, nem férfi.

Várom Gyurcsányi megszólalását, hogy ő is svéd:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés