Gretát a koronavírus sem állíthatja meg

2020. március 4. 11:52
Az Európai Parlament napirendjéből száznál is több eseményt töröltek a vírus terjedése miatt, kivéve Greta Thunberg találkozóját David Sassolival.

Száznál is több eseményt és találkozót töröltek az Európai Parlament naptárából a koronavírus-járvány terjedése miatt, kivéve Greta Thunbergét – írja az Origo. Az EP honlapján elérhető hivatalos napirend szerint a fiatal svéd klímaaktivista 12:30-kor találkozik David Sassolival. A kivételezés több képviselő értetlenségét is kiváltotta.

Az EUobserver az ügy kapcsán azt írja: több képviselő is az EP elnökéhez fordult és magyarázatot követeltek arra, hogy a fertőzés miatt hozott óvintézkedések ellenére Greta Thunberg találkozója miért maradhatott a szerdai nap programjában. Nuno Melo EP-képviselő a portál szerint e-mailben arra volt kíváncsi, hogy „mi az oka a Greta Thunberg számára biztosított kivételnek”.

A belga Új Flamand Szövetség (N-VA) európai parlamenti képviselőnője, Assita Kanko Twitter-bejegyzésben fogalmazott meg kritikát.

A politikus bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy „a kettős mérce az utolsó dolog, amire Európának szüksége van. A fertőzés miatt az EP minden eseményt és látogatást lemondott, kivéve Greta Thunbergét”. A politikus hozzátette: „amikor az EP nem mindenkire alkalmazza ugyanazokat a szabályokat, az a bizalom csökkenésével jár.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szegény:-) azt hiszi, még van bizalom....

Ez nem a Mandi érdeme.

Nevetséges, ahogyan ezt a szerencsétlent sztárolják.

Már Brüsszelbe érkezett a vírus.

Lehet, hogy megoldást talált a vírus ellen, azt akarja átadni a sasolónak.

Nem lesz ez egy kicsit sok Grétából? Marha unalmas, és semmitmondó. Miért kell a hülyeséget ennyire reklámozni? Terjed az magától is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés