A főpolgármesternek nemet kellett volna mondania a DK elnökének

2020. február 28. 11:09

Demszky Gábor
Facebook
Olyan összetételű szakmai bizottság felállítását javasolnám, amelynek a döntéseit a Fővárosi Közgyűlés pártjai feltétel nélkül elfogadják.

„Nem lehet demokráciának nevezni egy olyan berendezkedést, amelyben a kormány milliárdos elvonással fenyegetőzik, ha nem az általa preferált igazgatót nevezik ki egy fővárosi színház élére.

Ám az is elfogadhatatlan, hogy egy ellenzéki párt a költségvetés megszavazását a saját jelöltjének elfogadásához köti. Ami ma történt az elfogadhatatlan és tanulságos precedens.

A fővárosnak vissza kell térnie ahhoz a gyakorlathoz, amely távol tartja a politikai pártokat a szinházaktól. Semmi keresnivalójuk nincs ezen a területen. A főpolgármesternek nemet kellett volna mondania a DK elnökének. Micsoda aránytévesztés egy közel kétmilliós főváros költségvetésének elfogadását egy személyi kérdéshez kötni, ez az álláspont a nyilvánosság előtt vállalhatatlan lett volna. Ilyenkor ki kell várni azt az időt, amikor már a józan ész és a formális logika szabályai érvényesíthetőek.

Olyan összetételű szakmai bizottság felállítását javasolnám, amelynek a döntéseit a Fővárosi Közgyűlés pártjai feltétel nélkül elfogadják. Állhatna ez a »zsűri« a főváros felügyelete alatt lévő színházak igazgatóiból, mint ahogy ez anno, 20 éven át mindenki megelégedésére, jól működött.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te is ellent mondtál az SZDSZ-nek?

KariGeri már semmiben nem dönt Fletó nélkül, Demszky elvtárs.

Értjük Gáborka... Minden irányban mindenki legyen lojális mindenkivel,
mert ez biztosítja a nokiás dobozok zavartalan áramlását.

Akkor viszont Kergeri nem korrekt. Ez egy új gondolat tőled.

Kísértet járja be... Budapestet.

Ezt a faszit már láttam valahol!

Nem sírja vissza senki Demszkyt, esetleg csak azokat az időket, mikor az akarnokság még nem teljesen tiporta el a józan eszet.

a helyzet az hogy gerinel meg demszki is jobban ertett hozza

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés