Törökország Európába ereszti a szíriai menekülteket

2020. február 27. 23:40
Csütörtök este döntöttek így Erdoganék.

„Törökország, szemben a szír migránsok új hullámával és 22 halott katonával Idlibben, nem fogja többé megállítani a szíriai menekültek Európába jutását” – adta hírül csütörtökön késő este a Reuters brit hírügynökség. A portál szerint egy magas rangú török ​​tisztviselő csütörtökön késő este elmondta, a döntés az Erdogan elnök által vezetett vészhelyzeti ülésen született.

Mint ismert, a szír kormány erőinek légicsapása Szíria északnyugati részén, Idlib térségében 22 török ​​katonát ölt meg, többet pedig megsebesített. A hírügynökség felidézte, a harcok sújtotta északnyugat-szíriai tartományból csaknem egymillió szíriai menekül a török határ menti térségbe.

A hírt a Middle East Eye is megerősítette, a portál úgy fogalmazott: „Törökország úgy döntött, azonnal megnyitja déli határát Szíria felé és 72 órára lehetővé teszi a szíriai menekültek számára a szabad utat Európába”.

(MTI)

Összesen 275 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg kell nyitni a magyar határ és saját költségükön hadd menjenek "Európába".

Mürkülnek ez tenné fel az I-re a pontot..

Most kéne összefogni (eu-nak) és tengeri hatarzarat kéne felállítani.
Nem bízom benne.

Az ellenzéknek is jó hír.

Szélnek eresztés előtt ellátja a migriket coronavírossal. Most kell
odacsapni, amikor kezd kibontakozni a káosz.

A 3-as metró klímájára nincs pénz, úgyhogy az a 100.000 szír kispados
lesz. Járványhelyzetben szükséges ennyi tartalék.

Orbánfóbiás hülyegyerek, én már rég kinyomtam, mert egyszer nem írt értelmeset, de mindezt olyan stílusban, mintha legalábbis ő osztaná a Nobel-dijakat. Valahogy az idejáró baloldaliak szinte mind ugyanolyanok, nyilván már ahhoz is kell egy attitűd, hogy valaki egy jobboldali-konzervatív oldalra járjon baloldaliként.

Egy másik portál - KI - két hsz-e:
"D. P. • egy órája •
Válaszul haza kellene toloncolni az összes Európában élő törököt, felszámolni a vállalkozásaikat stb....Ehhez vajon mit szólna a szultán ? Persze tudom, hogy ez sci-fi kategória.../.."
I.-mondó • egy órája
Majd most fognak felértékelődni a kerítések adott országhatárok esetében, viszont félő, hogy ezek csak lassíthatják a hordák haladását, az igazi akadály ( nincsen más lehetőség ) a testi fizikai ellenállás lesz ellenük. Ez akkor válik valóssá, mikor az első migráns megöl egy katonát/rendőrt! Csúnyán hangzik amit most leírok, de egy mártír ( megölt ) rendőr vagy katona fogja beindítani azt a fizikai ellenállást ellenük, amit egyelőre senki nem vállal be."

Így történt, szó szerint.

Mikor a tehénre bajor bőrnadrágot húznak, annyit ér a te filozofálási tudományod, kis hülye f.szfej.

Idéztem két érdekes véleményt, de ha mindenre azt mondjuk, azzal is a másik járna jobban, ez így egyenes út a ...

Beteg vagy , de legalábbis betegesen demagóg. Putyin, is Erdogan is önérdekvezérelten cselekszik, az EU viszont nem, ami nekünk is baj.

Mondja ezt egy állítólagos ún. jobbikos, LOL.

Nézzük csak, 2013 novembere, Vona Gábor pártelnök:

https://www.jobbik.hu/hireink/..

Vona: a magyar-török szövetség testvéri és örök

2013-11-04 17:04

Több százan várták Vona Gábort, a Jobbik elnökét Isztambul legrégebbi egyetemén. A pártelnök végig tapssal kísért előadásában hitet tett a magyar-türk örök szövetség mellett.

Török, magyar és székely zászlókkal is várta a 4-500 fős tömeg Vona Gábort a Jobbik elnökét tegnap Isztambul belvárosában az Istanbul University épületében, ami a város legrégebbi egyeteme. Az előadás kezdetén a török himnusz eléneklése után Vona török nyelven köszöntötte a vegyes életkorú hallgatóságot.

A Jobbik elnöke az isztambuli előadást megelőző napban már három hasonló rendezvényt tartott: a szintén isztambuli Marmara Egyetemen, a lefgőbb török várostól csaknem kétszáz kilométerre lévő Sakaryában és a Márvány tenger túlsó partján, a Bursa városához közeli Bilecikben.

Vona második, egyben utolsó isztambuli előadásán is elmondta: nem múló diplomáciai és gazdasági kapcsolatokat érkezett építeni, hanem azért érkezett Törökországba, hogy a testvéreivel találkozzon.

Mint mondta, a Jobbik számos támadást kapott Nyugatról, mióta a törökök és a többi türk nép (így természetesen Azerbajdzsán) oldalára állt a nemzetközi konfliktusokban. Vona hangsúlyozta: semmilyen olyan politikai "szélsőjobbos" nyugati politikai erővel nem hajlandó szóba állni, akik a török népek ellenségei. Vona szerint a nyugati radikális pártokból, ha kivesszük az iszlám- és törökellenességet, semmilyen programjuk nem marad.

Vona szerint minden iszlám- és törökgyűlölő nyugat-európai csak tanulhat törököktől, például családszeretetet, tradíciótiszteletet, nemzettudatot.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke kiemelte pártja a testvéreinek tekinti a törököket és minden türk népet és ez a testvéri kötelék nem baráti, hanem annál jóval erősebb. A közönség soraiból azt kérdezték, miért vállalja fel ellenszélben is a törökök és az iszlám ügyét, amikor az ma nem divatos és csak támadhatják érte. Vona válaszában elmondta, nem foglalkozik a támadásokkal, megszokta azokat, csak a hazája, Magyarország és a testvérnépek érdekli.

Az iszlámról való kapcsolatáról Vona elmondta, életében többször is fontos és meghatározó találkozásai voltak az iszlámmal, több muszlim kollegája és barátja van, az esküvői tanúja pedig épp egy palesztin fiatalember volt.

A magyar-török viszonyról Vona többször is elmondta, ez nem barátság, hanem egy olyan testvériség, ami több százmillió embert köt össze és köthet össze még erősebben a jövőben, ennek pozitív következményei ma még beláthatatlanok. Ahogy minden törökországi előadáson, úgy az Istanbul University falai között is a legfontosabb helyet kapta a székelyek szabadságharcának ügye, amelyet a törökök maximálisan támogatni fognak a jövőben.

Vona Gábor előadásának végén -ahogy a többi helyszínen is- öt fontos mondatot a hallgatók anyanyelvén, törökül olvasott fel, majd hallgatói kérdésekre válaszolt, végül török médiumoknak adott interjúkat.

●●●

Szebb skizofréniát, még több képretusálást!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés