Wizz-járattal repült egy olasz koronavírusos beteg

2020. február 26. 6:34
Egyelőre nem tudni, hogy a járat utasai körében történt-e újabb megbetegedés.

Február 18. és 22. között Romániában tartózkodott egy olasz férfi, akiről később kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal – írja az Erdély Online-ra hivatkozva az Origo. Az erdélyi portál az Agerpres alapján arról számolt be, hogy a román külügyminisztérium szerint Craiován járt február 18-a és 22-e között az az olasz állampolgár, akiről Olaszországba való visszatérte után kiderült, hogy koronavírussal fertőzött 

Információk szerint a 71 éves, olasz férfi román állampolgárságú feleségének rokonait látogatta meg Romániában, és több üzleti tárgyalása is volt itt-tartózkodása alatt. A román hatóságok elindították az ilyen esetekben alkalmazott eljárást, járványügyi vizsgálatot kezdeményeznek, és elrendelik az érintettek karanténba helyezését vagy elszigetelését.

Az üggyel kapcsolatban a Wizz Air közleményt adott ki, amely szerint az olasz férfi a légitársaság járatain utazott Bolognából Craiovába és vissza. Mint írják, „A hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál.”

A folytatásban arról írnak, hogy a Wizz Air kapcsolatban áll a közegészségügyi hatóságokkal, minden tekintetben követi azok iránymutatását, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásaival összhangban folyamatosan nyomon követi a legfrissebb fejleményeket. Biztosítanak arról mindenkit, hogy a légitársaság karbantartó és földi kiszolgáló személyzete „világos irányelvek mentén, jól szabályozott folyamatokat követve, a hatóságok előírásainak megfelelően kezeli ezt és a hasonló eseteket. Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra”.

Azt nem tudni, hogy később a W6 3761-es számú járat megfordult-e Magyarországon, illetve, hogy az érintett járaton utazok közül történt-e további megbetegedés.

Frissítés:

Kivonta a forgalomból és fertőtlenítette a Wizz Air azt a repülőgépet, amelyiken egy fertőzött utazott

A Wizz Air a közleményben azt írja: „A járatot teljesítő repülőgépet azonnali hatállyal kivontuk a közlekedésből, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően fertőtlenítjük, mielőtt újra forgalomba állítjuk. A Wizz Air W6 3762, Bolognából Craiovába közlekedő járatához másik repülőgépet biztosítottunk a flottánkból, és a járat indulását egyúttal február 26-ára halasztottuk” – írták.

Hozzátették, bár a kialakult helyzet a Wizz Air befolyásán kívül esik, a légitársaság elnézést kér az okozott kellemetlenségért. „Utasaink és személyzetünk biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra, és a WIZZ minden szükséges lépést megtesz, hogy megőrizze azt” – hangsúlyozták. A légitársaság kedden azt írta, a hatóságok értesítették a Wizz Airt, hogy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a légitársaság W6 3762 számú, február 18-án Bolognából Craiovába, valamint W6 3761 számú, február 22-én Craiovából Bolognába közlekedő járatának egyik utasánál.

A Budapest Airport korábban közölte, hogy a ferihegyi reptéren százmillió forintos nagyságrendű felszereléssel és eszközzel rendelkezik, amellyel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat, és támogatni tudja a hatóságok munkáját. A repülőtér üzemeltetőnek jelentős készlet áll rendelkezésére a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá biztosítani tudja a megfelelő elkülönítő helyiségeket is – tették hozzá. Azt írták: gyanú esetén az erre felkészült egészségügyi intézménybe szállítják az érintett utast, a repülőtér kényszerhelyzeti készültség szolgálata pedig fertőtleníti a légijárművet és helyiségeket.

A Budapest Airport a repülőtér teljes területén szórólapokkal, valamint információs táblák segítségével tájékoztatja az utasokat a legfontosabb higiénés szabályokról, továbbá arról, hogy mi a teendő, ha utazás során betegnek érzik magukat. A Budapest Airport folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának repülőtéri népegészségügyi kirendeltségével, hogy elrendelés esetén a rendkívüli óvintézkedéseket haladéktalanul be tudja vezetni a repülőtéren.

(Mandiner, MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bombera Krisztina világhírű televíziós személyiség - ATV - mai szenzációs híre:
"Az olaszországi coronavírus epicentrumból érkezettek promenádoznak Budapest utcáin!..."

További jó hír, hogy Bombera riportertársa, Kárász Robika jóvá tette a csorbát, amit Kriszta ejtett az ATV becsületén.
A Pedagógusok Szakszervezete elnökét kérdezte ez a Róbert:
Mindjárt belevágott a lényegbe: "Helyesli Ön, hogy a kormány men hajlandó fizetni a gyöngyöspataiaknak?"
Ja, ezt éppen elfelejtette, helyette a valóságban ez hangzott el:
"És Sztrájk, sztrájk lesz, lesz, mikor fognak sztrájkolni"?
De nem azért, hogy a pedagógusok tanítása, munkája biztosított legyen minden tanteremben, a kérdés nem ezt célozta, a sztrájkra uszítás nem erről szólt, hanem csak a pénzről.

Szépen leírtad a lényeget. A becsületes bevállalásra ott van Kína, ahol drasztikusan csökken az új megbetegedések száma. Ehhez azért embertelen protokollokat vezettek be: pl valaki a lezárt városban kilép a lakóépületéből- a kapunál egy gyors infrás hőmérés, eljut a boltig, a bolt bejáratánál egy gyors infrás hőmérés, bevásárol, hazamegy- a kapuban megtörténik a harmadik hőmérés...
Ezt még a nyugati országokban sem lehet betartani ha a mortalitás 30% alatt van, nem a fejlődőkben. Amire példa Irán- ott még mindig nem zárták le az egyik gyakran látogatható szent helyet. Gondolom több halottjuk lesz, mint Kínának...

A légiutas kísérő hölgyek hőmérőzését vállalom.

Vigyázat!!! Az összes progresszív, aki eddig a nyílt társadalomért, a nyitott határokért, a globalizációért rajongott, meg az összes ellenzéki, akinek fogalma sincs arról, milyen következményekkel jár, amivel ő szimpatizál, most mind azért fog sírni, hogy a koronavírustól miért nem védi meg az Orbán.

Válaszok:
nick89 | 2020. február 26. 14:19

Sok ilyen hülyeséget tudsz még?

Azt a vuhani biológiaifegyver-laboratóriumot le kell rombolni, a helyét sóval behinteni, azoknak a kezét, akik csomagban vírust küldözgettek a világ minden tájára, tőből le kell vágni a kezét.
Ezzel megelőzhető egy újabb járvány is.

Hehehe!
Nem tudom, kikre gondolhatsz!
Csak nem?!

Mi igaz abból, hogy Debrecenben 2 beteget kezelnek koronavírussal?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés