Erősebb érdekérvényesítő képességben bíznak a DK-ba átlépő polgármesterek

2020. február 26. 15:03
A DK-ban „mindig, mindenben” együtt fognak dönteni, meghallgatják egymást – mondta Gy. Németh Erzsébet.

Az erősebb érdekérvényesítő képesség lehetőségével indokolta az MSZP-ből a Demokratikus Koalícióba (DK) átlépését Kiss László, a III. kerület és Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, a DK frakcióvezetője közölte, hétfőtől két, az önkormányzati politizálásában nagy tapasztalattal rendelkező kerületi vezető csatlakozott hozzájuk, amivel hattagúra bővült a frakciójuk. Hangsúlyozta, két új polgármesterüknek azt ígérte, hogy a DK-ban „mindig, mindenben” együtt fognak dönteni, meghallgatják egymást. Kiss László elmondta, kerületi programján nem kíván változtatni, és a munkatársai is maradnak. Fontosnak nevezte, hogy a DK partnerséget ajánlott annak elérésében, hogy a kerületek közvetlenül is pályázhassanak európai uniós forrásokra.

Szaniszló Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy a XVIII. kerület infrastrukturálisan az egyik leginkább elmaradott városrész, a DK-hoz  csatlakozástól pedig azt várják, hogy nagyobb szavuk lesz a közgyűlésben. Kérdésre válaszolva kifejtette, polgármestersége első száz napja után azt tapasztalta, egyre több helyi választó türelmetlenkedett az ígért egészségügyi és közúthálózati fejlesztések ügyében, és számára úgy tűnt, hogy az MSZP-től nem kapja meg azt a támogatást, amely elvárható lett volna. Szaniszló Sándor szerint ezért fordultak a DK-hoz, ahol garanciákat kaptak ezen fejlesztések megvalósítására.

Legyen elég a tányércsapkodásból!” – válaszolta a XVIII. kerület vezetője az MSZP kritikáira vonatkozó kérdésre. Gy. Németh Erzsébet szintén kérdésre reagálva úgy fogalmazott, az ellenzéki összefogás részvevői arra szövetkeztek, hogy zöldebb, élhetőbb Budapestet alakítanak ki. „Aki nem tud ebbe belesimulni, beleilleszkedni, nem tud együttműködni (...), az nagyon rosszul teszi” – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az állítás hazugság, hiszen az átlépésig az MSZP volt a legerősebb frakció. Tovább eleinte nem ezt mondták: ez a hazugság csak egy mostanra hajánál fogva előrángatott blöff.



Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés