Azért kérdezzük meg az embereket, hogy közösen döntsünk

2020. február 26. 10:54

Farkas Örs
Origo
Csak a nemzeti konzultációt követően lehet döntés arról, hogy milyen konkrét törvényekkel szab majd gátat a kormány a börtönbiznisznek.

„A börtönbiznisz ügyében a végső döntés majd a nemzeti konzultáció lezárulta után várható. Az Országgyűlés által elfogadott mostani rendelkezés csupán egy ideiglenes intézkedés. Európában elindult egy tendencia, ami az áldozatok érdekei elé helyezi a bűnözők érdekeit. Ezt támasztja alá az a tény, hogy Magyarországon immár 12 ezer börtönkártérítési per indult az állammal szemben, a megítélt összeg pedig eléri a 8,5 milliárd forintot.

Ezen esetek nagy részében baloldali ügyvédek és külföldről finanszírozott szervezetek nyerészkednek, és nem az áldozatok, hanem a bűnözők oldalára álltak. A kormány éppen ezért kéri ki a magyar emberek véleményét a kérdésben. Úgy gondoljuk, hogy az emberek véleménye magabiztos hivatkozási pontot jelenthet a kormány számára. Csak a nemzeti konzultációt követően lehet döntés arról, hogy milyen konkrét törvényekkel szab majd gátat a kormány a börtönbiznisznek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig is be lett tartva a konzultációk eredménye.

Az adóbevételek ellopásáról és az Unió támogatásairól valahogy jobban hiányozna egy nemzeti konzultáció.

Jut eszembe!
Borkai bakot lőtt.
Kapitális őzbakot.

"Kapitális őzbakot lőtt Borkai Zsolt győri fideszes polgármester a Vésztői Vadásztársaság területén három évvel ezelőtt. De a társaság néhány tagjától úgy értesültünk, hogy a trófea ellenértékét nem térítette meg. A trófeabírálatban illetékes megyei kormányhivatal hosszú hetek óta nem válaszol lapunknak."
Magyar Narancs

Gratulálok! Remélem utána a Kóté-ikrek kényeztették egy kicsit a megfáradt harmadosztályú
fideszest.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés