Koronavírus: a Budapest Airport megkezdi a Szöulból érkező utasok szűrését

2020. február 25. 22:45
A dél-koreai fővárosból heti három alkalommal érkeznek járatok Budapestre.

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Budapest Airport szerdától megkezdi a Szöulból érkező utasok testhőmérsékletének mérését. A Budapest Airport kedd esti közleményében arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az első érintett járat szerdán 12:20-kor landol Budapesten.

A dél-koreai fővárosból a LOT lengyel légitársaság üzemeltet közvetlen járatot heti három alkalommal, amelyek hétfőn, szerdán és szombaton érkeznek Budapestre – írták, arra is kitérve, hogy az intézkedést hatósági döntés alapján rendelték el.

Emlékeztettek arra, hogy a korábbi rendelkezések értelmében január 31. óta a közvetlen járattal Kínából érkező, február 23. óta pedig a közvetlen járattal Olaszországból érkező utasokon végeznek egészségügyi vizsgálatot a repülőtéren. Az intézkedések elrendelése óta összesen 2676 utast és a repülőgépek 209 fős személyzete esett át hőmérős szűrésen.

A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi. Egy járat esetében az utasok vizsgálata átlagosan 10 percet vesz igénybe – olvasható a kommünikében.

(MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bombera Krisztina világhírű televíziós személyiség - ATV - mai szenzációs híre:
"Az olaszországi coronavírus epicentrumból érkezettek promenádoznak Budapest utcáin!..."

Valóban nem igazán megnyugtató csak a lázas betegekre koncentrálni a reptéren, mikor bárki beülve egy gépkocsiba pár óra alatt Pestre érhet ellenőrzés nélkül a fertőzött északolasz zónából.
A koronavírus világjárvány szépen bemutatja mik a gyengeségei Gyuri bácsi határok nélküli világának. Az illegális migránsok járványtani szempontból a legveszélyesebb, kontrollálhatatlan vektorok- reméljük a járvány végére ez is szempont lesz az illegális migráció felszámolásában...

Az emberek utazhatnak a világban. Könnyen lehet, hogy fertőzött területről nem fertőzöttek utazik, és még a lappangási idő alatt elér egy harmadik helyre.
Mindenkit kéne szűrni.

Igen, kéne plusz ember. Már nekik az iratok ellenőrzése alatt lehetne hőt mérni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés