Kisfilm készült a hazai gulágokról

2020. február 25. 16:56
Hogy kerültek a rendszer által ellenségnek kikiáltottak az munkatáborokba? Hogy zajlottak a kitelepítések? Kisfilm készült a gulágok világáról.

Az Igen Média kisfilmjét Borbás Barnabás és Réti László jegyzik. Az alkotás kísérletet tesz arra, hogy összefoglalja: hogyan is működött a kitelepítések és elhurcolások borzalmas rendszere 1948 után. A negyedórás filmben túlélők visszaemlékezései is segítik a korszak kegyetlenségének megértését.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A devizahitelekről és a kilakoltatásokról is kell egy dokumentumfilm a kínai koronavírus-járvány után.

Bizony.
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.
Hát még a kommunizmus!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés