A momentum öt intézkedése, amit egy felelős kormánynak meg kell tennie

2020. február 25. 18:53

Cseh Katalin
Facebook
A koronavírus elérte Európát.

„A MOMENTUM 5 INTÉZKEDÉSE, AMIT EGY FELELŐS KORMÁNYNAK MEG KELL TENNIE 

A koronavírus elérte Európát: Olaszországban egyetlen hétvége alatt háromról több mint kétszázra ugrott a megerősített koronavírusos megbetegedések száma, majd Ausztriában és Horvátországban is megjelentek az első betegek.

Magyarországnak fel kell készülnie a koronavírus hirtelen megjelenésére, hogy a lehető leghatásosabban megfékezzük annak terjedését. A Momentum az alábbi 5 intézkedést javasolja, amiket egy felelős kormánynak minél előbb meg kell lépnie:

1) STOP SOROS helyett STOP KORONAVÍRUS: Indítson információs kampányt a kormány a propagandára szánt milliárdokból. A legújabb, csak uszításra alkalmas kommunikációs kampányokból csoportosítsák át a forrásokat egy információs kampányra, amivel tájékoztatható a lakosság a megelőző intézkedésekről.

2) Fokozott ellenőrzés bevezetése a reptereken és a határokon. Fokozott ellenőrzésre van szükség az országhatárokon, hogy már a határon megkezdhessék a betegek szűrését. Emellett a reptereken mostantól ne csak a Kínából érkező utasokat vizsgálják, hiszen a vírus már egyre több országban jelen van.

3) Gyors képzés a háziorvosoknak. Vegyenek részt a háziorvosok egyetemek által szervezett oktatásokon – hasonlóan ahhoz, ahogy a Szegedi Tudományegyetemen minden egészségügyben dolgozónak dokumentáltan részt kell vennie egy belső oktatáson, amit az infekciókontroll osztály tart.

4) Megfelelő eszközök beszerzése, élelmiszertartalék felhalmozása. Magyarországon globális vírus jelenléte nélkül is kórházi fertőzésekben halnak meg emberek, egyértelmű, hogy a kórházaink nem állnak jelenleg készen egy ilyen agresszíven terjedő vírus megfelelő kezelésére. Megfelelő mennyiségű légzésvédőt és fertőtlenítőszert kell biztosítani az orvosok és ápolók számára, valamint élelmiszertartalékra is szükség van – 2016 óta tudjuk, hogy az államnak nincs élelmiszertartaléka, ami egy komolyabb járvány esetén komoly problémákat okozhat.

5) Az állam támogassa a betegek családjait. A magyarok nagyobb része hónapról hónapra él megtakarítás nélkül, így nem tudják például fizetni a közüzemi számlákat, a betegség felüti a fejét a családban. Garantáltatni kell, hogy ebben az esetben az állam fizeti ezeket a számlákat, a nagy szegénységben élők számára pedig biztosítja az élelmiszerellátást!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előbb meg kellene oldaniuk a választás megnyerését, utána jöhetnének a kormányzati teendők.

A kormányzati kommunikáció jobb, ha felkészül arra, hogy folyamatosan tájékoztatnia kell az országot. Már most érdemes lenne ráugrasztani minden kommunikációs végzőst vagy végzettet a témára, mert az ellenzék mindent a kormány hibájának fog felróni! Azt is, ha nem lesz beteg senki, hogy akkor miért pazarolta a pénzt, hogy extrém példát hozzak.

" A magyarok nagyobb része hónapról hónapra él megtakarítás nélkül, így nem tudják például fizetni a közüzemi számlákat, a betegség felüti a fejét a családban."
Táppénz, ha dolgozik? Két hétig ingyen kaja. Még jobban is járnak.

Létezik hogy Katka lövetne a röszkei határkerítést rázó koronás migrikre? Respekt!

Nem kell megtakarítás.

"Csak Orbán nehogy elkapja, neki alig van megtakarítása.
Mibű fogja Anikó asszony venni akkó' a csirkefarhátot, ha az elfogy?
Halálra aggódom magam a kedves vezetőért!"

Te kis butus, hát az a vagyonnyilatkozat csak a hülyéknek meg a szektatagoknak szóló baromság, nem kell készpénznek (bocs!) venni.
Akkora vagyont lopott össze, mint az 5 leggazdagabb magyar arisztokrata vagyona 1938-ban.

Létezik, hogy ez a csaj ennyire hüje? Lebegő globalista picsaként, aki a határok nélküli világ propagátora, az illegális migráció lelkes támogatója, nem veszi észre, hogy elvihibás járványügyi szempontból a politikai alapállása?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés