Hétmillió forintot ér a világ legdrágább pásztorkutyája

2020. február 24. 21:07
Megan eddig észak-angliai mezőkön terelgetett juhokat, de most Oklahomába kerül majd.

A világ legdrágább pásztorkutyája lett egy angliai border collie, amely 18,9 ezer fontért (hétmillió forint) kelt el egy észak-yorkshire-i árverésen – adta hírül a BBC News. A két és fél éves Megant Emma Gray pásztor bocsátotta árverésre, aki pásztorkutyák tenyésztésével és képzésével foglalkozik. Gray saját korábbi rekordját döntötte meg, tavaly egy hasonló kutyát 15 ezer fontért adott el. A kiképzett pásztorkutyák átlagosan kétezer fontba kerülnek. Megan az északkelet-angliai mezőkön terelgetett juhokat, ám most az Egyesült Államokba, Oklahomába kerül, ahol wagyu marhák terelése lesz a feladata.

Emma Gray a pénteken tartott aukció után elmondta, hogy ellenőriznie kellett az árat. „Fel kellett hívnom őket, hogy biztos legyek abban, nem tréfáról van-e szó és nem csupán álmodom. Utána elmentem a Marks and Spencerbe és csirkét vettem Megannek, majd megengedtem neki, hogy a párnámon aludjon” – tette hozzá. Megan számos nagyon jó teljesítményű pásztorkutya leszármazottja, és nagyon lenyűgöző vérvonala van – emelte ki. „Nagyon szokatlan, hogy egy ilyen kutya a piacra kerüljön. Ha mások lennének a körülmények, soha nem adtam volna el. De van két nagyon-nagyon jó pásztorkutyám, ezért döntenem kellett az eladásáról” – magyarázta.

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nekem egy puli, pumi keverék kutyám van, szerintem intelligenciában wery Vágó Pitya bácsit."

Mondjuk ezzel nem mondtál sokat :D

"Amikor egy keverék kiskutya mentette meg az 1966-os vébét
Négy hónappal a torna előtt: 1966. március 20-án, vasárnap ellopták a féltve őrzött Jules Rimet vándortrófeát, amely a világbajnok csapatnak járt volna.
A Scotland Yard közben tovább folytatta ádáz harcát az egész ország által keresett trófea megtalálásáért, amely igencsak prózai módon került elő. A London déli külvárosában, Beulah Hillen lakó, 26 éves David Corbett március 27-én, vasárnap este sétálni vitte Pickles (jelentése: ecetes uborka, savanyúság) nevű, hosszú szőrű skót juhász (collie) keverék kutyáját. A sétáltatás eredeti célja egyébként egy közeli telefonfülke volt, ahonnan Corbett testvérét akarta felhívni, akinek felesége gyermeket várt.

Sajnos, tovább nem engedi a gép Pickles történetét, latin karakterek, meg ilyesmi.
https://mult-kor.hu/amikor-egy..

Válaszok:
packó | 2020. február 25. 16:40
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában