Menczer: Alapos megfontolás javasolt az észak-olaszországi utazás előtt

2020. február 23. 14:58

Az Olaszországban tartózkodókat a minisztérium arra kéri, hogy a helyi hatóságok tájékoztatásait, figyelmeztetéseit kövessék figyelemmel, utasításaikat tartsák be.

2020. február 23. 14:58

Az észak-olaszországi utazást tervezőknek a koronavírus-járvány miatt azt javasoljuk, hogy a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap az MTI-vel. Ennek – írta – egyik oka az egészségügyi kockázat, a másik pedig az, hogy ha az olasz hatóságok indokoltnak látják a karantén bővítését, akkor aki az adott településen van, az a karantén területét nem hagyhatja el annak feloldásáig.

Az Olaszországban tartózkodókat a minisztérium arra kéri, hogy a helyi hatóságok tájékoztatásait, figyelmeztetéseit kövessék figyelemmel, utasításaikat tartsák be. A KKM folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket, és minden szükséges intézkedésről tájékoztatást ad – jelezte Menczer Tamás.

Az észak-olaszországi Lombardia tartományban 90-re emelkedett az új koronavírus fertőzöttjeinek száma – közölte vasárnap a tartomány jóléti felelőse Giulio Gallera a SkyTg24 hírcsatornán. Az északolasz tartományban azonosított újabb fertőzöttekkel országosan 130 fölé emelkedett a koronavírusos esetek száma – közölte az olasz polgári védelem. Nemcsak Lombardiában, hanem a fertőzés másik gócpontjában, Veneto tartományban is a korábbi 17-ről már 24-re nőtt a betegek száma, Emilia Romagnában 9, Piemontéban 6, Lazióban 2 fertőzöttet tartanak számon.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerencsi Veronika
2020. február 23. 23:10
Miközben itt osztjátok a ronda szavakat egymásnak - a böszme adatgyűjtésre rendezkedett be! Vigyázat nem kitölteni - semmi más CSAK AZ ADATOKAT SZERZI BE! Micsoda átlátszó trükk.
Szerencsi Veronika
2020. február 23. 22:59
Érdekes megfigyelni azt a tendenciát amivel terjed a vírus. Nem mintha esze lenne és oda menne ahol sárgák vannak és a velük érintkezőkhöz. Mondjuk az ipari vonal - kereskedelmi lebénítása! okos ez a vírus. Imitt amott is "akad" egy kettő - de most É-Olaszországban??????? Kiváncsi vagyok minket mikor tisztelnek vele jóakaróink - meddig bírják, hogy nem köpködnek le. Nem akar sikerülni az ellenszer sem - még nincs padlón a kiszemelt áldozat. Többet keresnek rajta mintha háborút robbantottak volna ki. Fegyver bevetése nélkül - legalább annyit lehet elpusztítani az emberiség javából!!! mint a spanyol nátha idején. Se nem bomba, se nem atom, se nem csodafegyver - egy láthatatlan vírus egy laborból. az élet is állítólag/vélhetően egy ilyen kis vírussal kezdődött!
Szerintem
2020. február 23. 22:19
Amit ma itt levágtak. Amilyen keményen hazug módon, hamisított nicknevekkel tömeggyulkosságokra felbújtó gyűlöletbeszédeikkel manipuláltak itt a szélsőségesen antidemokratikus ballibsi-kommunista bérkommentelők..... Ez megéri a tüzetes kivizsgálást. Nemzetbiztonságilag nagyon fontos, akár titkosszolgálati módszerekkel is, de feltétlenül meg kell találni ezeket a ballibsi-kommunisata szélsőségesen antidemokratikus, tömeggyilkosságokra lázító gyűlöletbeszédek elkövetőit az IP címeik és egyéb, nemzetbiztonsági szakértői módok alapján.
lemez
2020. február 23. 20:53
Akkor angolul irjam.Világnyelv.Habár ottis
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik