Koronavírus: megszakítják a velencei karnevált

2020. február 23. 13:25

A legfrissebb információk szerint Olaszországban 115 fölé emelkedett az új koronavírus okozta esetek száma.

2020. február 23. 13:25

A koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt megszakítják a velencei karnevált – jelentette be vasárnap Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója. A karnevál eredetileg keddig tartott volna. „Drasztikus eszközökhöz kell folyamodnunk” – hangsúlyozta újságíróknak Zaia. Arra a kérdésre, hogy ez a karneváli események lemondását is jelenti-e, a kormányzó azt válaszolta, hogy a bejelentésre váró rendkívüli intézkedések ezt is tartalmazzák, „és még több mást is”.

Közben Venetóban 17-ről 25-re nőtt az új koronavírus fertőzöttjeinek száma, beleértve azt a két idős embert is, aki Velencében került kórházba. Az észak-olaszországi Lombardia tartomány kormányzója előzőleg azt közölte, hogy 89-re emelkedett a kór lombardiai fertőzöttjeinek száma. Fél nappal korábban, szombat éjjel még 54 fertőzöttről tudtak Lombardiában. Az új adatok ismeretében országosan 115 fölé emelkedett az új koronavírus (Covid-19) okozta esetek száma.

Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnapra virradó éjjel rendkívüli, törvényerejű intézkedéseket jelentett be, amelyekkel két hétre vesztegzár alá helyezték az új koronavírus okozta járvány két olaszországi gócpontját. Az intézkedés Lombardiában a Milánó közeli Lodi város térségében lévő 11 önkormányzat lakosait érinti, közel 47 ezer embert. Az északkeleti Veneto tartományban 3500 embert helyeztek karantén alá Vo' Euganeo területén, amely Padova körzetében van.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2020. február 25. 11:09
Már el sem kellett volna kezdeni! Ha csak azt vesszük figyelembe, hogy hány országból érkeztek a karneválra, beláthatatlan következményeket várhatunk. Ez az olasz kormány hatalmas hibája! Nem beszélve arról, hogy sokan egyénileg utazgatnak O.o-ba, így hiába a reptéri vizsgálat (amit csak most terjesztettek ki az o.gépekre). Ki kell jelenteni, hogy hihetetlenül felelőtlenek az emberek! Találkoztam olyan családdal, hogy kijelentette - nem mondják le a síelésüket mert oda a pénzük! - komolyan normálisak az ilyen emberek? Ha bekövetkezne a baj, akkor ezek ordibálnának segítségért. Borzalom! Valóban! Mi van azokkal akik egyénileg járkálnak O.o.-ba? Mi a biztosíték arra, hogy nem hordozzák a vírust? Maguktól tuti nem mennek integetve, hogy most jöttünk O.o.-ból, vizsgáljatok már meg! Hagyjuk.
Mich
2020. február 24. 17:31
Próbáltak szemet húnyni -de nem ment...
fogas paduc
2020. február 24. 09:50
Csak nagyobb baj ne legyen.
luisbathhelena
2020. február 23. 21:35
Hogy magamnak válaszoljak, utánanéztem. Ami tudható: 1. egyetlen megerősített eset van (Egyiptomban) 2. 3 hete csk 2 ország tudott tesztet csinálni. Hétvégére a WHO 40 afrikai országnak juttat teszteket 3. mivel Kína egy csomó országban a legnagyobb partner, már most zuhan ezen afrikai országok GDP-je (se export, se import) 4. a globális olajár viszont csökkent 5%-al :)) 5.a WHO attól fél, ha Afrikában beüt a helyzet, tömeghalál lesz, a tragkus közegeészségügyi helyzet miatt (kíváncsi vagyok a drága jó NGO-k ebben az esetben is importálják-e őket "mentsük meg őket" felkiáltással)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik