A szegregáció ellen tüntettek Budapesten

2020. február 23. 13:45
Kárt okoztál more, fizesd ki – olvasható az egyik tüntető által tartott táblán.

A Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Párbeszéd képviselőjével, Tordai Bencével a napokban jelentette be, hogy tüntetést szerveznek a gyöngyöspatai szegregációs ügy miatt és azért, mert szerintük a kormány önkényesen akar felülbírálni egy jogerős bírósági döntést. Tordai akkor úgy fogalmazott: „Orbán Viktorral ellentétben, mi, a Párbeszéd hiszünk a társadalmi szolidaritásban és a jogegyenlőségben”.

A tüntetés délután egyórakor a Nyugati téri Puczi Béla-emléktáblától indult és a Kossuth téren ért véget. A demonstrálók különböző molinókkal és táblákkal vonultak, amelyeken olyan feliratok voltak olvashatóak mint: „hogy mertek az én jövőmmel szórakozni, tiszta szégyen vagytok”, illetve „kárt okoztál more, fizesd ki”.

A Hír TV is kint volt a demonstráción, helyszíni riportjukat itt tekintheti meg:

A Párbeszéd videóját a tüntetésről itt nézheti meg: 

Frissítés:

Rendbontás nélkül ért véget a szegregáció elleni tüntetés

A Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! címen meghirdetett demonstráción több százan vettek részt. Ahogy korábban mi is megírtuk, a menet délután egy órakkor indut a Nyugati pályaudvartól, majd a Kúria érintésével a Kossuth téren ért véget. A parlament előtt kilencen is felszólaltak, köztük volt Iványi Gábor lelkész és Csemer Géza a gyöngyöspatai Roma Önkormányzat elnöke is.

Csemer bejelentette hogy mostantól minden héten fogadóórát fog tartani Gyöngyöspatán, így akinek bármilyen problémája van, felkeresheti. A szervezők elmondták, hogy nem ez a demonstráció volt az utolsó, ígéretük szerint továbbra is tiltakozni fognak, akár élőlánccal, akár sztrájkkal, vagy további tüntetésekkel is.

Összesen 272 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én tudok egy jobb transzparens felirat, ami sokkal jobban leírja ezt a mocskos cirkuszt:

"Fizessetek, magyarok, fizessetek magyarok, az a dolgotok, hogy fizessetek, magyarok!"

A jogvédők, és az ő cigányaik egytől egyig kibaszott, vérszívó, élősködő herék, akik a többséget csak lenyúlni akarják.

Válaszok:
pollip | 2020. február 24. 6:21

Ezek szerint ténylegesen ezek a hölgyek urak a volt MSZP/SZDSZ kormányok ellen tüntetnek, mivel a történetek arra az időszakra esnek. Nem ártana, ha tőlük beszednék a kártérítés összegét. Mivel késve tüntetnek egy részét a tüntetők is kifizethetnék.

Ha ez így van, akkor egyet is lehet velük érteni. Soha többé a régiekből álló balliberális kormány.

"kárt okoztál more, fizesd ki"

Ez tényleg vérlázító. Mi a faszt képzelnek ezek magukról? A mi dolgunk, hogy nekik fizessünk? Kárt okoztunk nekik? A többségük nem hajlandó tanulni, nem hajlandó emberhez méltó módon viselkedni, ezek után _pénzt_ akarnak tőlük kizsarolni?

Egy másik transzparens: Gyöngyöspata, az S helyén dollár jellel.

Áhh, dehogyis az ingyen pénzről van itt szó, ugyan már! Már a feltételezés is sértő!

Mécs Imre is ott szédeleg..

Tartsatok ki fiúk, mi is azon dolgozunk itt Amerikában, hogy mindenki szükségletei és munka nélkül ingyenesen juthasson hozzá mindenhez, győzzön a szocializmus, véget vethessünk a gazdag fehérek aljas uralmának!

Sanders és Soros

Hvg képsorok...táblán: CIGÁNYOK ÉLETE IS SZÁMÍT...igen, valahogy így volt ezzel Szögi Lajos és családja is magyarként.

Szögi Lajos agyonverése elleni tiltakozás jeleként akkor a balliberális pártok hasonló tüntetést tartottak a fővárosban, ja, nem.

Nem tudom, hogy pontosan mit jelent a "more", de nem valószínű, hogy magukra értették:

https://imgur.com/a/bHc4o8u

A lauder elé is fognak menni?

Hagyjátok már a francba ennek a buzi trollnak az ötvenezredik nickjét.

És? Nem kötelességük felkészíteni gyerekeiket arra, hoghy tudjanak közösségben viselkedni? Nem kötelességük számonkérni rajtuk az iskolába járást, a tanulást, ami egyébként törvényi köztelesség? A cigányok talán törvény felett állnak? Az agresszort kell jutalmazni az oktatás ellehetetlenítése miatt? A normális többség szegregációja azzal, hogy másik iskolába kell vinni a gyerekeiket, milyen kártérítéssel jár?

Egyetértek. Ezek a táblák is, mintha csak szándékosan lennének úgy megfogalmazva, hogy a tüntetők tűnjenek szarembereknek. A másik lehetőség, hogy azok, akik ezt az egészet szervezik, ennyire hülyék. De ebbe bele sem merek gondolni.

Pontosan ezt mondom én is! Amikor a pedagógiai autonómia mellett törnek lándzsát, akkor ezzel azt érik el, hogy a pedagógusok úgy tanítanak, ahogy ők akarnak. És ők nem szeretik a hülyéket, nem szeretik azokat, akik annyira nm képesek viselkedni, hogy nem lehet tőlük tanítani, ezért inkább elkülönítik a problémás eseteket.

És mit ad isten, a problémás esetek nem elhanyagolható része a cigány etnikumból kerül ki! Mint ahogyan a börtönökben is messze felülreprezentált az arányuk! És ennek nem sok köze van a fajgyűlölethez.

"A patás már megint bedobta a kavicsot az állóvízbe."

Igen, ez jó meglátás. Ezt a témát nem az ellenzék dobta be, hanem a patás. Az ellenzék csak reagált, a maga tahó módján. Amennyire futja a tehetségükből, ugyebár.

...azzal még kiegészítenélek:
Aki nem volt ott ezen a Soros György úr barátai által szervezett "szegregációellenes tüntetésen", - tekintettel Soros úr társadalmi beágyazódottságára - az egyúttal aljas antiszemita...

Csemer minden héten fogadóórát tart Patán. Akkor keressék fel a magyarok és mondják el neki a saját történetüket.

Csemer Géza a gyöngyöspatai Roma Önkormányzat elnöke bejelentette, hogy mostantól minden héten fogadóórát fog tartani Gyöngyöspatán.
Ne fogadóórát tartson, hanem fogja össze a romákat és tegyék rendbe a házaik környezetét, végezzék el a nyolc általánost, szerezzenek szakmát. Cserner Géza a tanításukat is megszervezhetné, ha nem tetszik, ami van.

Te érted, amit itt összehordasz, vagy csak leírod a szavakat egymás után, ahogy jön.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés