A szegregáció ellen tüntettek Budapesten

2020. február 23. 13:45

Kárt okoztál more, fizesd ki – olvasható az egyik tüntető által tartott táblán.

2020. február 23. 13:45

A Gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Párbeszéd képviselőjével, Tordai Bencével a napokban jelentette be, hogy tüntetést szerveznek a gyöngyöspatai szegregációs ügy miatt és azért, mert szerintük a kormány önkényesen akar felülbírálni egy jogerős bírósági döntést. Tordai akkor úgy fogalmazott: „Orbán Viktorral ellentétben, mi, a Párbeszéd hiszünk a társadalmi szolidaritásban és a jogegyenlőségben”.

A tüntetés délután egyórakor a Nyugati téri Puczi Béla-emléktáblától indult és a Kossuth téren ért véget. A demonstrálók különböző molinókkal és táblákkal vonultak, amelyeken olyan feliratok voltak olvashatóak mint: „hogy mertek az én jövőmmel szórakozni, tiszta szégyen vagytok”, illetve „kárt okoztál more, fizesd ki”.

A Hír TV is kint volt a demonstráción, helyszíni riportjukat itt tekintheti meg:

A Párbeszéd videóját a tüntetésről itt nézheti meg: 

Frissítés:

Rendbontás nélkül ért véget a szegregáció elleni tüntetés

A Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! címen meghirdetett demonstráción több százan vettek részt. Ahogy korábban mi is megírtuk, a menet délután egy órakkor indut a Nyugati pályaudvartól, majd a Kúria érintésével a Kossuth téren ért véget. A parlament előtt kilencen is felszólaltak, köztük volt Iványi Gábor lelkész és Csemer Géza a gyöngyöspatai Roma Önkormányzat elnöke is.

Csemer bejelentette hogy mostantól minden héten fogadóórát fog tartani Gyöngyöspatán, így akinek bármilyen problémája van, felkeresheti. A szervezők elmondták, hogy nem ez a demonstráció volt az utolsó, ígéretük szerint továbbra is tiltakozni fognak, akár élőlánccal, akár sztrájkkal, vagy további tüntetésekkel is.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 311 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2020. február 24. 11:41
Cigányok ti is emberek vagytok mondjátok , akkor tessék tanulni ne az iskola mellé járjatok ,ne a tanárokat verjétek hanem kulturált magyarként tessék viselkedni és tanulni.
Emmanuel Goldstein
2020. február 24. 09:36
A szegregáció és a romák elleni uszítás minden magyar demokrata elleni támadás.
Esvány
2020. február 24. 08:05
"MI IS EMBEREK VAGYUNK!" Nem elég ezt deklarálni, úgy is kellene viselkedni! - Milyen fegyelmezetlenségekkel verték szét bizonyos roma diákok a tanítást? - Az ülésrendet sem tartották be. Óra közben szemrebbenés nélkül változtatták a helyüket, vagy engedély nélkül, egy szót sem szólva kimentek a folyosóra. Egy diák például óra alatt átment az egyik teremből a másikba, hogy elégtételt vegyen a szünetben esett sérelméért, és két tanár sem tudta megakadályozni a verekedést. Egy másik, mélyszegénységben élő, éhező tanuló az ingyenes iskolai kakaóval dobálózott órán, ami végül az interaktív táblán és a frissen festett falon csattant szét. A tanóra kellős közepén körbekínálta osztálytársait azzal a chipsszel, amit az iskolából kiszökve éppen akkor vásárolt a boltban. Miután válogatott ocsmányságok közepette lekurvázta a tanárnőjét, elhagyta az osztályt és az iskolát is, majd rövidesen szülővel jött vissza, mondván, hogy őt hazazavarták az iskolából. Vagy egy másik eset: a diák kiment a táblához, krétával felírta, hogy "Büdös cigányok!", majd megfenyegette a tanár urat, hogy jó lesz, ha vigyáz magára, mert egy egész osztály tudja tanúsítani, hogy ő tette...
EMM195
2020. február 24. 08:03
Egyetlen fuxot sem látok... Szegény kigyúrt ocsmány kopasz romákok kénytelenek voltak otthon hagyni, mert nem illett a koncepcióba? https://img4.hvg.hu/image.aspx?id=16c26c19-ac8e-4cfb-8bcb-4562636895ae&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik