Orbán Viktor szemforgató és aljas módon beszél

2020. február 21. 18:03

Setét Jenő
Mérce.hu
Nem tudom, van-e olyan mélység, amit a Fidesz még nem járt meg. Interjú.

„– Ezek szerint lát összefüggést a kormány cigányellenes retorikája és az újra feléledő szélsőjobboldali vonulások között?

– Igen, és jelenleg a miniszterelnök úr még ha nem is olyan radikális kifejezéseket használ, mint a szélsőjobboldali Jobbik, a rasszizmus »szalonképes« nyelvét beszéli, és nagyon világos közvetlen és közvetett üzeneteket fogalmaz meg.

Amikor a miniszterelnök azt mondja, hogy a cigányok munka nélkül jutnak jövedelemhez, az egy előítélet megerősítése. Csakhogy ezek a cigányok súlyos kárt szenvedtek el a károkozóktól. A magyar bíróság egyrészt megállapította a károkozás tényét, másrészt a vétkeseket arra kötelezte, hogy az áldozataiknak pénzbeli jóvátételként fizessenek ki kártérítést. De ez kiváló politikai alkalom arra a miniszterelnöknek, illetve a Fidesznek országosan és helyi szinten is, hogy összébb rázza a szavazótáborát, és a szélsőjobb nyelvén beszélve szavazatokat söpörjön be. Nekünk ezzel az a bajunk, hogy nem szeretünk politikai meccsekben eszközök – kvázi pingpong labdák – lenni, ugyanis mi élő, lélegző emberek vagyunk, akik ugyanúgy egyszer élnek mint mindenki más, és szeretnénk teljes jogú polgárok és boldog emberek lenni. Mi egyszerre szólalunk meg ebben a dologban magyar minőségünkben és cigány minőségünkben. Hogyha nem cigányokról lenne szó, akkor is felháborítana a bíróság függetlenségének a megtámadása, és hogyha nem ez a kormány lenne hatalmon, akkor is tiltakoznék, mert maga a jelenség az, ami tűrhetetlen: hogy bárki azt gondolja magáról, hogy ő a törvény fölött áll és bármit megtehet. El a kezekkel a bíróságoktól! Nem tudok mást mondani magyar állampolgárként.

Orbán Viktor szemforgató és aljas módon beszél. Neki az sem baj, ha elveszíti a Fidesz cigány szavazóit – akik éppenséggel gyöngyöspataiak között is vannak –, csak a szélsőjobboldal szavazóit megszerezhesse. Azt gondolom, azért is arcátlan a nyilatkozata, mert nem ismeri azt a hatvan embert, akinek megítélte a bíróság a kártérítést: nem tudja, hogy közülük ki dolgozik, ki nem dolgozik, ki járt felnőttképzésre, ki nem járt… semmit nem tud róluk.

Attól embertelen ez a retorika, mert ő gyerekeket (akik ma már fiatal felnőttek) támad ezzel a politikájával, akik rengeteg megalázást szenvedtek el korábban az iskolában, rendkívül nehéz életük van versenyképes iskolai végzettség nélkül. És ő minden politikai hatalmát felhasználva ezekre a fiatalokra támad, és szorítja be őket olyan megalázó sarokba, ahol csak negatív jelzőkkel illetik őket. Nem hiszem, hogy a harminc éve parlamentben ülő Orbán Viktor többször fogott kapát, kaszát, ásót a kezében, mint ezek a cigány emberek.

Nem tudom, hogy van-e olyan mélység, amit a Fidesz ebből a szempontból nem járt meg, és azt hiszem, most, hogy egyöntetűen beleálltak a bíróság ítéletének a relativizálásába, a cigányok kollektív megszégyenítésébe, ez talán egy új fejezet. Bár én emlékszem arra, hogy 2010-ben, amikor a Jobbik a csúcson volt, Orbán Viktor is ráült arra a hullámra.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Setét megjárta Kanadát.....

Válaszok:
vizesnyolcas | 2020. február 22. 19:43

maximális támogatója vagyok a hazai cigányság támogatásának, felzárkóztatásának, a társadalom, a nemzet értékes tagjainak tekintem Őket. Azért vannak kivételek, így Setét is, aki Soros zsoldban nem a cigányság érdekeit, hanem aljas módon a társadalmi feszültség szítását szolgálja.

Forgács Istvánt cigányügyi államtitkárnak!

Nekem a legjobban az tetszett, hogy ez a Setét alak kikéri magának, hogy játékszerek legyenek a politikai cirkuszban. Mondja ezt úgy, hogy
itt és most konkrétan cinikus politikai küldetést - ami NEM a cigányság érdekeit szolgálja - teljesít.

Bravó Jenő, lesz még lejjebb, meglátod!

Valóban "rendkívül nehéz életük van versenyképes iskolai végzettség nélkül". De akkor Setét Jenő arról beszéljen, mit kérnek az államtól, hogy megszerezzék a versenyképes iskolai végzettséget. Mert 3,6 millió/család forintot nagyon gyorsan el lehet tapsolni, a versenyképtelenség és a rendkívül nehéz élet pedig ott marad.

Beindult a politikai hacacáré, amelynek egyetlen célja van, a cigányság minél nagyobb részének a kormány ellen fordítása. A bíróságok asszisztálásával a lehető legaljasabb politikai játszmába kezdett a liberálkommunista ellenzék. Ennek csak úgy lehet gátat vetni, ha a kormány radikálisan felgyorsítja a cigányság iskolán keresztül történő integrálását. Ösztöndíjat, családtámogatást kell ahhoz kötni, hogy a cigány gyerekek teljesítik-e az iskolai elvárásokat és megszerzik-e legalább a szakképzettséget. A cigány gyerekek egész iskolai életútját kövesse és segítse egy állam által finanszírozott mentorhálózat. Nem kell ehhez olyan sok pénz, inkább következetesség.

A megélhetési jogvédő prototípusa.

Jó lenne egyszer ennek a dolognak a kötelesség oldalát nézni. Ha valakiben nincs annyi kötelességérzet a gyerekével szemben, hogy megtanítsa közösségben viselkedni, számon kérje rajta az iskolába járást és a tanulást, akkor csak azt tudom mondani, hogy még az állat is megtanítja mindenre a kölykét, felkészíti, hogy megállja a helyét az életben. A gyöngyöspatai cigányok rasszizmusra tanítják gyerekeiket, arra, hogy agresszívek legyenek. Majd hasonló agresszivitással megvédik őket, ha ezt valaki szóvá teszi.

"A magyar bíróság egyrészt megállapította a károkozás tényét, másrészt a vétkeseket arra kötelezte, hogy az áldozataiknak pénzbeli jóvátételként fizessenek ki kártérítést."
Úgy gondolod, hogy ti a vétkesek olyan kárt okoztatok, hogy a szülőknek el kellett vinniük más településre a gyermekeiket, hogy még nagyobb kárt ne tudjatok bennük tenni.
Olyan kárt okoztatok, ti vétkesek, hogy megtámadtátok a gyerekeket, sőt a tanáraitokat!

Nektek kellene kártérítést fizetnetek.

Bezzeg, ha ellenetek hozott volna ítéletet a bíróság, az ellen tiltakoztatok volna.

Setét, te aljas vagy és nagyon setét!

Is???? Hát kik cigányozzák folyamatosan Orbán Viktort, talán mi?
Dehogy ti baloldali libsibolsik.

Ne játszd az eszed. Tőlem cigányok kétszer loptak. 1951-ben Turán és 1979-ben Melbourneben. Hol volt akkor még Orbán?

Bakker, megnéztem Setét jenő Fb oldalát.
Tiszta arany nappalibelső hiperrokokóban, ízlésesen.
Neki bejött a zélet.

Egy névtolvaj nácival vitatkozol, nem vetted észre? Figyelni, vagy ikszelni kell.

Már megint magaddal beszélgetsz, te náci hímringyó!

Ez nem egy újabb, ez szekula, Dodó bácsi és az én nicknévtolvajom.

Te nekem ne kottáz, nicknévtolvaj, Vitézmunkásőr! X

Akkor ő is azok közé tartozik, akik miatt minden magyar állampolgártól megvonta Kanada a vízummentességet. Csak az EU-tagsággal kaptuk vissza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés