Jönnek a cukornád legókockák!

2020. február 21. 19:29
Műanyag helyett cukornádat és fát fog használni a Lego a népszerű játék elemeinek anyagaként.

Az évtized végéig beszünteti a Lego a műanyag kockák gyártását – számol be a Telegraph. A cég célja ezzel a környezetbarátabb gyártási módok népszerűsítése. „A cukornádból és fából készülő legokockák ugyanolyan színesek és tartósak lesznek mint műanyag társaik, de sokkal környezetbarátabb módon. A cég több millió fontot fektet be a nyersolajalapú műanyag kivezetésébe” – mondta el Niels B. Christiansen, a Lego vezérigazgatója.

Az 1932-ben alapított Lego egészen 1947-ig fából készítette a játékait. Ezt követően financiális okokból tértek át az olcsóbban legyártható műanyagkockákra. A cég a Statista információi szerint 2018-ban a világ második legnagyobb játékgyártója volt 5,5 milliárd dolláros bevétellel.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A műanyag zacskó az PE esetleg PP, a Lego meg ütésálló polisztirol vagy elasztomerrel módosított PP. Félkemény PVC talán a hőskorban, a fa után lehetett ( A valamikori NDK utánzat az PVC volt, esetleg sima PS, attól repedt annyira..)

Teljesen igaz, a gyerekeim Legojával az unokáim is játszanak. A fém Matchbox autók is tartósak.

https://www.independent.co.uk/..

Igazából sok hühó....Az anyag nem olajalapú, de nem biodegradálódó és valószínűleg a nem túl kedvelt mikroműanyagokká esik szét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában