Jönnek a cukornád legókockák!

2020. február 21. 19:29

Műanyag helyett cukornádat és fát fog használni a Lego a népszerű játék elemeinek anyagaként.

2020. február 21. 19:29

Az évtized végéig beszünteti a Lego a műanyag kockák gyártását – számol be a Telegraph. A cég célja ezzel a környezetbarátabb gyártási módok népszerűsítése. „A cukornádból és fából készülő legokockák ugyanolyan színesek és tartósak lesznek mint műanyag társaik, de sokkal környezetbarátabb módon. A cég több millió fontot fektet be a nyersolajalapú műanyag kivezetésébe” – mondta el Niels B. Christiansen, a Lego vezérigazgatója.

Az 1932-ben alapított Lego egészen 1947-ig fából készítette a játékait. Ezt követően financiális okokból tértek át az olcsóbban legyártható műanyagkockákra. A cég a Statista információi szerint 2018-ban a világ második legnagyobb játékgyártója volt 5,5 milliárd dolláros bevétellel.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. február 24. 22:55
https://www.independent.co.uk/news/science/sustainable-lego-plastic-plants-pollution-crisis-a8266256.html Igazából sok hühó....Az anyag nem olajalapú, de nem biodegradálódó és valószínűleg a nem túl kedvelt mikroműanyagokká esik szét.
amayyudan2
2020. február 24. 10:23
HATALMAS BAROMSÁGOT ÍRT A FIRKÁSZ, AKINEK ESZE SEMMI! A LÉNYEG: NEM KŐOLAJBÓL, HANEM CUKORNÁDBÓL ÉS A FÁBÓL CSINÁLJÁK MAJD AZT A MŰANYAG ALAPANYAGOT, AMIBŐL A TOVÁBBRA IS MŰANYAG LEGÓKOCKÁKAT ÖNTIK MAJD! DÖBBENET, HOGY A FIRKÁSZOK TÉNYLEG ENNYIRE HÜLYÉK!
Vakfolt
2020. február 24. 10:04
Egy harminc éves lego, még mindig lego, vidáman eljátszik vele a gyerek, nem is ezek lebegnek a folyókban és egyéb vizeken, hanem a pet palackok. Teljes szereptévesztés.
duzur
2020. február 22. 08:51
Igaza van azoknak akik szerint, lehet csürni-csavarni a témát, az alapvetö baj, hogy túl sok már az ember, a föld lehetöségeihez képest. Több ötletem is van, hogy hol mindenütt lehetne csökkenteni a népességet és azt se bánnám, ha az idöseket, beleértve saját magamat is, szépen elaltatnák. Bécs utcáin nem csak az idegenek vannak sokan, de a vének is. Azok is nagyon sokba kerülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik