Jakab Péter: Nincs bosszúhadjárat a Jobbikban

2020. február 21. 15:09
„Minden szót vállalok a nyilvánosság előtt is, a szivárogtatókkal szemben azonban – amennyiben kiderül a kilétük – el fogunk járni” – mondja Jakab Péter a Mandinernek a Jobbikon belüli kiszivárogtatási botrány kapcsán.

Bencsik János szerint bosszúhadjárat van a pártban. Van? És ha más körök háttérbe szorítása történik, akkor ez a párt érdeke?

Nincs bosszúhadjárat, mindössze a párt megújítását szolgáló szervezeti és strukturális átalakítás zajlik, ami érthetően személyi változásokkal is jár. 

A központosítás hatékonyabbá teszi-e a párt működését?

A hatékony működést leghitelesebben mindig a választásokon lehet lemérni. Ebből a szempontból a dunaújvárosi győzelem azt üzeni, hogy jó úton járunk. 

Számít-e azokra az emberekre, akikben esetleg – a kiszivárgott hangfájl alapján – nem bízik, de akik az elmúlt napokban lojalitásukat fejezték ki az új vezetés iránt?

Ahogy azt többször elmondtam, a tisztújítást követően mindenki tiszta lappal indul, mindenkit a munkája alapján fogunk megítélni. A pártban mindenkire szükség van, aki küzdeni akar azért, hogy 2022-ben leváltsuk az Orbán-rendszert és egy jobb Magyarországot építsünk. Van, akire az elnökségben, van, akire a szakpolitikában számítok.  

A kiszivárogtatás a visszajelzések szerint az elnök pozícióját csak erősítette. Nem Ön volt a kiszivárogtató? Illetve, akárki is volt, nem bánja utólag, hogy kiment a hangfelvétel? 

Bár az ominózus beszédek a párt zártkörű kongresszusán hangoztak el, minden szót vállalok a nyilvánosság előtt is, a szivárogtatókkal szemben azonban – amennyiben kiderül a kilétük – el fogunk járni. Rendet ígértem, rendet is teszek a Jobbikban, hiszen csak egy stabil alapokkal rendelkező párt küzdhet eredményesen a kormányváltásért. 

***

A Mandiner teljes Jobbik-riportját itt olvashatják.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ember emberének farkasa. Azt lesik a kriptodobrevesek ki lép át először a Dobrev Kleinbe.

A szokásos párt-végjáték. Semmi különös.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés