Fidesz: A baloldal a „börtönbiznisz” oldalán áll

2020. február 21. 12:19
A milliárdos iparággá vált „börtönbizniszen” nemcsak a bűnözők, hanem a „Soros-hálózathoz” és a baloldalhoz tartozó ügyvédek is gazdagodtak – jelentette ki Budai Gyula.

A baloldal a „börtönbiznisz” oldalán áll, „falaznak a börtönbiznisznek és az azon nyerészkedő baloldali ügyvédeknek, Soros-szervezeteknek és bűnözőknek” – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus kifejtette: a baloldali pártok egyike sem szavazta meg, hogy az Országgyűlés egyáltalán napirendre vegye a börtönzsúfoltságra hivatkozó kártalanítások leállításával kapcsolatos kormány-előterjesztést. Az ellenzéki szónokok a csütörtöki parlamenti vitában is egyenes beszéd helyett félrebeszéltek, és nem a valóságról mondtak véleményt – fogalmazott.

Budai Gyula szerint a milliárdos iparággá vált „börtönbizniszen” nemcsak a bűnözők, hanem a „Soros-hálózathoz” és a baloldalhoz tartozó ügyvédek is gazdagodtak. Példaként említette Magyar Györgyöt, aki „több százmillió forintot keresett ezen a bizniszen”. A Fidesz képviselője mindezt a joggal való gátlástalan és üzletszerű visszaélésnek nevezte. Reményét fejezte ki, hogy a márciusban induló nemzeti konzultáción minél többen mondanak majd véleményt a „börtönbiznisszel” kapcsolatban. Szerinte azonban a baloldal és a "Soros-hálózat" mindent meg fog tenni, hogy a „börtönbiznisz” fennmaradjon.

Arra a felvetésre, hogy az MSZP szerint a Fidesz- és a KDNP-frakció állami támogatásából kellene állni a kártalanítási összegek kifizetését, Budai Gyula visszakérdezett: miért nem Magyar György vagy Fahidi Gergely, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje fizeti vissza a felvett pénzt? Azt, hogy két MSZP-s fővárosi kerületi polgármester átlép a DK-ba, a kormánypárti politikus úgy kommentálta: Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére, ő diktál, a DK elnöke remekül alkalmazza az oszd meg és uralkodj politikáját, és „szépen az MSZP-t le fogja szalámizni”. Azzal kapcsolatban, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő összegyűjtötte a pénzt a kétmillió forintos parlamenti büntetésére, a Fidesz képviselője azt mondta: Hadházy Ákosnak provokációk helyett inkább a nagycsaládok támogatására kellene pénzt gyűjtenie.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés