Távozik a váci színház igazgatója

2020. február 20. 7:05
Kis Domonkos Márk helyett július végéig dr. Varga Katalin vezeti ideiglenesen az intézményt.

Hosszú hónapok után úgy tűnik, pont kerül a váci színház ügyére: a település ősszel megválasztott polgármestere által élő televíziós adásban lemondásra szólított színigazgató február végén távozik – értesült a Mandiner. Mint megtudtuk, a munkaszerződést közös megegyezéses felbontását szavazta meg a képviselőtestület zárt ülésén.

A július 31-ig tartó időszak alatt pályázatot hirdetnek meg az intézmény vezetésére, és a kormányhoz fordulnak annak érdekében, hogy közösen üzemeltessék a váci Dunakanyar Színházat.

A vaconline.hu cikke szerint egyébként a tavaly októberben megválasztott ellenzéki városvezetés korábban olyan rendeletet hozott, ami lényegesen korlátozta bizonyos közszereplők, mint például a színház igazgatójának nyilatkozattételi lehetőségeit.

Ismeretes, a váci színházigazgató esetében több korábbi szerződés miatt többször felmerült, hogy a önkormányzati tulajdonban álló intézmény direktora ellen bizalmi szavazást kezdeményez a város képviselő-testülete, sőt a korábbi polgármester is. Kis Domonkos Márk állítólag a képviselőtestület tudta nélkül kötötte a néhol milliós nagyságrendű szerződéseket.

(Mandiner)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vicces ez a közös fenntartás ötlet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés