Két MSZP-s polgármester is átlép a DK-ba

2020. február 20. 14:54
Az Index információi szerint Szaniszló Sándor és Kiss László is a Gyurcsány-pártba igazol.

Gyurcsány Ferenc pártja jelentős befolyást szerezhet a fővárosi döntéshozatalban azzal, hogy Óbuda és Pestszentlőrinc ősszocialista polgármesterei elhagyják az MSZP-t. Az Index szerint az MSZP-ben nagy meglepetést okozott a két politikus átigazolása. Kiss neve évtizedek óta meghatározó Óbudán, de az MSZP-ben is, Szaniszlónak – aki szintén ősszocialistának számít – pedig az MSZP komoly kampányt szervezett a pestszentlőrinci önkormányzati siker elérése érdekében. 

A portál az ügyben megkereste Kunhalmi Ágnest is, aki személy szerint sok energiát fektetett Szaniszló Sándor önkormányzati kampányába. Kunhalmi azt mondta: „megvan a véleményem erről az egészről, de annak a jelentősége nem mérhető össze azzal a feladattal, amelyet a XVIII. kerületi emberektől kaptam. Köztársaság párti képviselőként az a feladatom, hogy együtt dolgozzam Szaniszló Sándorral a kerületért és együtt is fogunk”.

 

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kunhalmit és Bangónét lecserélik Dobrevre és Vadaira. Ők tudják.

Vissza részeges Fletóhoz, aki miatt tönkrementek. Sastaps.

Kunhalmi mikor távozik a Dákó Pártba?
Megvárja, míg körülötte elfogynak az maszoposok?
Vajon mennyi lehet az ügynöki tarifa?

Na ja!

Lassan már elfogy a káposzta annyi a kecske.
Sebaj, majd megpumpolják a kormányt.

Viszont ez egy "európai" és "demokratikus" káosz. Ha meg a dolgok nem haladnak, elég rámutatni, hogy a "kormány pisztolyt tart a demokrata halántékokhoz". Ki van ez találva...

A lényeg úgyis a lenyúlás. Az meg megy. Rutinból.

Kurva jó, hogy államtitkárok, helyettes államtitkárok, miniszterelnöki meghízottak meg csak elvétve itt-ott.

Feri ül a fotelben, kezében a pohár, s elmereng......most tette le Fejes Endre, Gondolta a fene című könyvét, így egyből adódott a felütés, hangosan elkezdte ismételgetni, hogy gondolta a fene, ilyen könnyedén le tudom bontani az értelmiség nélküli MSZP-t.

Gyerekek, tudom, hogy már többen jeleztétek, 22-ben már Ti is az én pártomban szeretnétek dolgozni a győzelemért. Vadai Ágival a hasunkat fogtuk, amikor szólt neki Lendvai Ildi is, hogy Ő maga is szeretne hozzánk csatlakozni.

Már a kezemben a lista a többi átlépni szándékozóról, de nem szabad elsietnünk, az időzítés nagyon fontos. Kunhalmi Ági nem akarta megérteni, hogy Ő most nem léphet át, taktikai okokból. Lőrincen nem mehet ki a piacra a mamik és papik közé DK-sként úgy, hogy egy héttel azelőtt még MSZMP- volt. Az MSZP-s tábort tömeges átlépéssel nem lehet traumatizálnunk, Áginak és a többieknek biztosított a helye nálunk, de nekik kell levezényelni a lassú felmorzsolódást, rájuk vár, hogy az MSZP-s választókkal önként kimondassák, hogy csak a DK az egyedüli alternatíva.

Vitányi barátom és kedvese Juditka felvetette, hogy nyitnunk kellene más irányokban is. Iván üres kapukat döngetett. Gyöngyösi Márton már több csatornán jelezte, hogy még 22 előtt szeretne hozzánk csatlakozni, addigra ugyanis a Jobbik szétesik. gyöngyösi szívesen hozna hozzánk másokat is a pártjából, de azért ügyelnünk kell a mi támogatónk érzékenységére. Még nehezen tudnám elképzelni, hogy osztatlan sikert aratna közöttünk, ha Gyöngyösi mellettünk vonulna az Élet Menetén. Várjuk ki a megfelelő pillanatot, úgyis mi mozgatjuk őket, a pártvezetés nyitott könyv számunkra.

Iván keményebb diónak látja a Momentum betagolását. Olyan szeleburdik, mint én voltam az ő korukban. Mindent akarnak és gyorsan. Persze engem is szeretnének minél előbb megbuktatni. Engem, aki egy francia lovagot, Medgyessyt ette meg reggelire. Velük még sok csörténk lesz, az MSZP lerendezett dolog, velük már én nem is foglalkozom.

A Momentumban sok okos fiú van, no nem Fegyőrre gondolok, de Kerpel és Dorosz nagy koponyák, igazi stratégák, őket kell figyelni.

Vadai szokott szólni mindig, amikor a táborunkat sorra veszem, hogy Feri, a PM és az LMP is velünk van. Tényleg, de Karácsonynak már átadtam a tiszteletbeli DK-s tagkönyvet, s különben is nélkülem semmit sem csinálhat, az LMP, hm ők már besoroltak a Momentum mögé, András távozásával fantompárttá váltak.

De tényleg, gondolta a fene, hogy nekem így sikerülnek a dolgok, pedig csak Orbán bosszantásából csinálom az egészet, nálunk már mindent Klári vezet.

Egy város, vagy egy ország - van különbség, még ha szerinted egyforma is a kettő

Nehéz a felfogásod, ahogy leírtam, van némi különbség. Mondjuk, nagyobb a feladat, négyzetkilométerben, lakosság számban, a közlekedés, az ipar, az apparátus tekintetében.

Már, ha felfogod egyáltalán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés