Visszavonná az Országos Gyermekvédő Liga székhelyhasználati jogát Niedermüller

2020. február 19. 9:44
Az előterjesztés megszavazása esetén összesen 14 civil szervezet székhelyhasználati hozzájárulását vonná vissza a DK-s vezetésű önkormányzat.

A 7. kerület hivatalos honlapján elérhető előterjesztésből kiderül, a következő szervezetek székhelyhasználatáról dönt a kerület 2020. február 19-i képviselő-testületi ülése:

•    A.C. Zrínyi Szabadidő Sport és Kulturális Egyesület
•    ÁG Alapítvány („törlés alatt”)
•    Antall József Emlékbizottság és Baráti Társaság
•    Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége
•    Erzsébetvárosi Egészségvédő Egyesület
•    Erzsébetvárosi Hagyományápoló, Városvédő, -fejlesztő Kulturális Egyesület
•    Erzsébetvárosiak Klubja
•    Kapcsolat Alapítvány
•    Kisebbségi Közösségek Egyesülete
•    Kiút Szociális és Mentalhigiénés Egyesület
•    Madách-Sétány Egyesület („törlés alatt”)
•    Morvay Károly Nóta- és Dalkör Egyesület
•    Országos Gyermekvédő Liga
•    VII. kerületi Erzsébetvárosi Polgárőrség („felszámolás alatt”)

Az előterjesztés 13. határozati javaslatpontja így például az Országos Gyermekvédő Ligát sem kímélné, hiszen annak elfogadása esetén:

„Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy 

I.    a 01-02-0000191 nyilvántartási számú, Országos Gyermekvédő Liga (székhely: 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) részére a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatát megillető tulajdonosi jogok gyakorlása és a tulajdonában álló vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 11/2012. (III.26.) önkormányzati rendelet 24. § (3) bekezdése alapján kiadott székhelyhasználatra vonatkozó tulajdonosi hozzájárulást 2020. május 31. napjával visszavonja.

II.    Felhatalmazza a polgármestert a civil szervezetet nyilvántartó bíróság kiértesítésére.

Felelős: Niedermüller Péter polgármester
Határidő: 2020. május 31.”

A Niedermüller Péter vezette önkormányzat azzal indokolja a lépés szükségességét, hogy több szervezet is felszámolási eljárás vagy törlési eljárás alatt áll (ezek státuszát a szervezetek neve melletti zárójelben jeleztük).

Telefonos megkeresésünkre Benedek Zsolt, a kerület fideszes képviselője az ülés előtt lapunknak azt nyilatkozta, abszolút nem támogatják az előterjesztést. Megszavazása esetén ugyanis „gyakorlatilag egy bizonytalan jogi helyzetbe navigálják bele ezeket a szervezeteket, hiszen székhely nélkül tulajdonképpen a megszűnés határára kerülnek” – fogalmazott.

Az érintett szervezetek egyike kapcsán Szücs Balázshoz, az előterjesztést benyújtó alpolgármesterhez Facebook oldalán közétett bejegyzésben már kérdést is intéztek:

„Mivel többen fejezték ki nemtetszésüket az antidemokratikus előterjesztéssel kapcsolatban, ezért én is felteszem a kérdést, hogy a Civil tv. értelmében is egyértelműen civil szervezetnek számító, helyi civil, pártpolitikától független egyesületeket miért kell kirekeszteni a kerület életéből, elnyomni, eltaposni, háttérbe szorítani, marginalizálni” – kérdezték az alpolgármestert.
 

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak a külföldről pénzelt civil szervezet a jó civil szervezet.Nem is lehet másképp, hiszen Niedermüllerék nyíltan az ő sameszaik.

Már nincs pénz? Azt hittem, az idei évre még elég lesz.
A ballib mindenhol rombolásba kezdett.
Személy szerint nagyon sajnálom az érdi és a dunaújvárosi kézilabda csapatot is.

Akkora a talicskájuk, mint egy rakodó.

Én nem pénzügyekről írtam, az NGO-k iránti rajongásból indultam ki. De ha szerinted pénzelik is őket... hát te vagy ott azon a pályán, biztosan jobban tudod.

Úgy gondolod, hogy egy törvény megszünteti a nők elleni atrocitásokat? Fordítva ülsz a lovon. A törvény csak szankcionál, aminek lehet ugyan elrettentő ereje, de egy begőzölt féltékeny férfi nem fogja a törvénykönyvet elővenni, mielőtt bántalmazza a párját.

Ha esetleg még nem gondoltál volna erre, a családon, kapcsolaton belüli erőszak nem kormányfüggő, egy balliberális kormány alatt sem változik meg a féltékenységtől begőzölt, vagy csak alapból agresszív férfiak, esetleg nők - mert ilyenek is vannak, ahogyan ezt Niedermüller is megjegyezte - viselkedése.

Niedermüller a vagyonnyilatkozatát hiányosan töltötte ki. Nincs semmi megtakarítása. Csakhogy ezt nem hiszem el négy év ep képviselőség után. Biztosan csalt, hiszen Berlinből az adóssága megfizetése elől is megszökött.

Mindenki polgarmestere. Mar aki nem feher, heteroszexualis es kereszteny. Es nok is vannak kozottuk - ahogy a csupaesz mondta volt.
Niedermuller, nem er a neved. Se.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés