Tacskóhorthy

2020. február 19. 10:03

Batka Zoltán
Népszava
Mint a NER Munkás-Paraszt államában minden, a katonák jelenléte is csak felpingált díszlet, dizájnszemüveges kreatívok által kiagyalt kommunikációs trükk.

„Lehetett volna több is. Mondjuk jegyzetfüzetet nyomnak a kezükbe, ahogy ez a kifejlett illiberális Észak-Koreában szokás, vagy felvonulhatott volna a többi fontos, nemzetépítő hivatásrend, a focisták és a Magyar Püspöki Kar. Elvégre ők is közpénzből élnek, és jól mutattak volna a hacukájukban. De ennyi most pont elég volt ahhoz, hogy Orbán, a magyarság legfőbb gumicsont-beszállítója a markába röhöghessen: egyszerre csinál hülyét az övéiből, akik párás tekintettel fedezik fel benne, az egykorvolt főlibsiben Horthy reinkarnációját, a pocakos katonákból, akik „elfogadták a meghívását” (el lehet képzelni, mi lett volna, ha nem) és a libsikből, akik a hadakat terelő Orbán látványáról szabadon asszociálhatnak a soron következő katonai diktatúrára.

Természetesen, mint a NER Munkás-Paraszt államában minden, ez is csak felpingált díszlet, dizájnszemüveges kreatívok által kiagyalt kommunikációs trükk. A valóságban Orbán a lóról is leesne, ha megpróbálna bevonulni a vörös Budapestre, az orgoványi erdőről ábrándozó Bayer Zsolt pedig jelenleg rekordalacsony várbeli lakbére megvédéséért folytat hősi harcot. Itt most papírkutyák mutogatják a rajzolt fogaikat, ványadt bicepszű alakok csapkodják az asztalt a községi kocsmában. Orbánnak egy erkölcsi tartásában régen megroggyant, kiöregedő szavazótábort kell egyre nagyobb impulzusokkal mozgásban tartani, egybeterelve a Horthy-Kádár hibridben hívő nénit-bácsit, a közbeszerzéseket csapoló megélhetési keresztény-nemzethyeket és a nettó neofasisztákat. Tartogat még ezt-azt a cilindere.

A nagy történelmű országok átka, hogy a századok kitermeltek annyi történelmi giccset és kacatot, hogy a korcs utódoknak bőven akad mit magukra aggatni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.


A nagy történelmű (kiválasztott)népek átka, hogy a századok kitermeltek annyi történelmi giccset és kacatot, hogy a korcs utódoknak bőven akad mit magukra aggatni.
Ehhez mit szólna, firkász úr?


Az idézőjelet miért nem fogadja el a Mandi?

Ajjaj!
Föltámadtak az aprónyilas gatyások, vörös mellényesek szivárványos kitűzővel.
Már csak az hiányzik, hogy énekelve felvonuljanak: Ez a harc lesz a végső.....

Én úgy képzelem, hogy a Népszavát a Mariana-árok fenekén szerkesztik egy speciális búvárharangban, ugyanis ilyen mélységekig még Cousteau kapitány sem jutott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés