Oda csap, ahova köll

2020. február 15. 11:40

Lendvai Ildikó
Népszava
A kormányököl nem áll távol az egykori munkásököltől, pár éve még arról volt szó, hogy a munka társadalmát építjük. Nem ám a fogyasztóit.

„Kiderült, hogy ez a képesség nem korlátozható a »munkás ököl, vasököl«-re. Mármint, hogy oda csap, ahova köll. Másfajta vasöklök sem hülyék, nem hadonásznak tétován: nagyon is céltudatosan csapnak. Nálunk pl. nemzeti konzultáció útján hirdetik ki, hova köll lecsapni.

A kormányököl nem áll távol az egykori munkásököltől, pár éve még arról volt szó, hogy a munka társadalmát építjük. Nem ám a fogyasztóit. (A munkát akkor még nem keccsölésnek hívták, most a miniszterelnök a nép egyszerű gyermekei számára lefordította, hogy ne legyen félreértés.) Később más jelszavak jöttek, de annyi maradt, hogy a túlzott fogyasztás árt a jellemnek. Ha másképp már nem bírják visszafogni a mohó magyart a konzumálástól, hát inkább úgy intézik az inflációt, nagyon helyesen, hogy felszökjön a sertéshús, a parizer meg a benzin ára. Ebből is látszik, hogy a legtöbbet közülünk a kormány dolgozik, proletár módra szinte éhbérért. A vagyonnyilatkozata szerint megtakarítása nem lévén, a miniszterelnök zsebében egyenesen »kuncog a krajcár: ennyiért dolgoztál, nem épp semmiért«. Néha talán cukros ételekről álmodik, s nem tud kartellekről. Azokról semmiképpen, amelyek közbeszerzési pályázatok kapcsán vetődnek föl.

A lényeg különben is az ököl, amelynek időnként csapnia kell. Természetesen nem az ököljog alapján – nálunk jogállam van, vagy mi a szösz. De ha valami bántja a magyarok igazságérzetét, akkor a kormánynak ezt haladéktalanul orvosolnia kell. Kivéve, ha a magyarok igazságérzetét az bántja, hogy egyesek kilopják a szemüket. Az ilyenfajta lopás a rend részét képezi, vasöklöt tehát nem igényel. A cigányok, a börtöntöltelékek, a helyüket nem tudó, nagyszájú civilek viszont rendetlenek, megbontják a harmóniát és a köznyugalmat.

Juszt is ellenállok a kísértésnek, hogy a legújabb nemzeti konzultációt »rendpártinak« nevezzem. A kormányfő éppen erre vár. Hogy ő álljon a rend és a biztonság oldalán, míg a sok ágáló ballibsi a felfordulásén. Gulyás miniszter így indokolt: »helyre kell állítani a rendet«. Persze az ú.n. »rendpártiak« éppen nem a »rend pártját« fogják, sokkal inkább egy hatalmi csoport, egy »párt rendjét«, rendszerét akarják erősíteni. Verik a mellüket: ők azok, akik a népakaratra hivatkoznak a törvényre mutogató bürokraták és jogvédők rinyálása helyett. Nem azért, de ezt speciel az Orbánék által utált jakobinusok vitték tökélyre.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hova vezet a megbuggyant ész?!
Még megérjük, hogy Lendvai Ildikó a saját fejét veri a vasököllel.

NEHÉZ ELDÖNTENI, HOGY lENDVAI A SZEKFŰT, VAGY AZ ŐSZIRÓZSÁT HIÁNYOLJA.

Annyi kövér van, hogy ez itt biztos nem fogyasztói társadalom.

Nos Ildikó ha már a Jakobinusokat emlegeti a Fidesszel kapcsolatban nem szabadna elfeledkeznie, hogy korábbi pártja volt az amelyik akasztgatott és nem a Fidesz. Másként fogalmazva: az ön pártja volt a vasököl, amely 2006 október 23.án is meglendült az ön szeretett vezérének a jóvoltából.

Jut eszembe!
Ildikó! Elintézte, hogy fűtött legyen a vízmosás?

Azt mondja Ildikó, hogy "munkásököl vasököl, oda csap ahova köll"
Az MSZP munkásököl gumigolyóval meg a szemre csap, hogy a páciens megvakul.

Válaszok:
pollip | 2020. február 15. 12:20

"Most akkor lesz gázár emelés, vagy nem ?"

Ildikóéknál már akkora gáz van, hogy azt jobban nem lehet emelni.

Megmosolyogtató, hogy egy olyan politikus osztja az észt, aki vastagon benne volt a pártjának a béka seggének a szintjére való lesüllyesztésében.

" a munka társadalmát építjük. Nem ám a fogyasztóit"

Bizony Ildikó.
Önök a fosztogatást osztogatást építették a máséból.

Ráadásul ebben a korban már tudhatná, hogy aki dolgozik, az tud fogyasztani, különösképpen, mert a segélyezés rendesen vissza lett vágva.

Válaszok:
Berecskereki | 2020. február 15. 12:25

Ez miről akart írni?

Ildikó legközelebbi szösszenetének címe: Használt MSZP áron alul eladó.

Tudhat! Tudhatná!
De Lendvai Ildikó mikor dolgozott, már ami az értékteremtő munkát illeti?

Válaszok:
pollip | 2020. február 15. 12:42

Még az mszmp idejében sem volt semmi köze a munkásokhoz. A ballib írókat pátyolgatta, a jobboldaliakat legyűrte. Most is ezt teszi a ballib. Ezek ugyanazok.

A belga szocialista vasököl
Euractiv

Belgiumban politikai vitát váltott ki, hogy Magyarországra készül a flamand miniszterelnök és találkozni fog Szijjártó Péterrel, valamint Orbán Viktorral is.
...
A belga ellenzék ..... soron kívül azt javasolta a flamand parlamentben, hogy kötelezzék a kormányfőt, valóban hozza szóba a demokrácia helyzetét Orbánnál.
https://nepszava.hu/3067103_sz..

Egy kis öröm Lendvai Ildikónak

Változatlanul BBB szinten hagyta a magyar adósbesorolást a Fitch Ratings stabil kilátás mellett. A cég szakemberei a jegybanki cél feletti infláció miatt sem aggódnak, szerintük az MNB továbbra is laza maradhat. Ezzel egyidőben a Standard & Poor's pozitívra javította a kilátásunkat.
https://www.portfolio.hu/gazda..

Mama! Abba kellene már hagyni ezt az egészet, mert nagyon izzadságszagú! Tényleg annyira kevés az a nyugdíj, hogy muszáj mindennap blamálnia magát?

Elvtársai még ennél az embertelenségnél tartottak:
Aki nem dolgozik, az ne is egyék.

Helyesen: Gázá-remelés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés