A brazil külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó

2020. február 6. 13:10
Mindketten meg akarják akadályozni, hogy az ENSZ hivatkozási alappá tegye a Globális Migrációs Csomagot.

Magyarország és Brazília szorosan együttműködik az ENSZ-ben annak érdekében, hogy a magyar kormány által korábban elutasított Globális Migrációs Csomagot a világszervezet ne tudja részenként a nemzetközi jog hivatkozási alapjává tenni – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel Washingtonból, miután tárgyalt Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel.

A miniszter kiemelte: az elmúlt időszakban számtalanszor „buktak le” ENSZ-szervezetek azzal, hogy a Globális Migrációs Csomag részeit különböző határozatokban próbálták meg elfogadtatni. „Ennek kivédése érdekében közös megelőzési mechanizmust hoztunk létre a brazilokkal” – mondta.

Szijjártó Péter és Ernesto Araújo megállapodott abban, hogy a két ország összehangolja tevékenységét a közel-keleti keresztények támogatásában. A miniszter hozzátette, hogy véglegesítés alatt áll az első közös közel-keleti beruházás. A magyar külügy vezetője közölte, hogy az oktatási együttműködés érdekében Magyarország 250 ösztöndíjat biztosít brazil hallgatók számára a magyar egyetemeken, emellett magyar lektort küld a Sao Pauló-i egyetemre.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés