Miért szeretjük a világvégét?

2020. január 30. 22:20
Nincs világvége, de igény az továbbra is van rá.

„Egyébként is, minden apokalipszis közös vonása, hogy az okaival foglalkozó tudomány azonnal követeli a költségvetésének megtízszerezését.

Később aztán, úgy éjfél felé, mikor már senki nem hallgatja, vagy aki hallgatja, az is alszik, meghívnak virológusokat is a műsorokba, akik elmondják, hogy a koronavírus nagyon régen ismert, csak enyhe, vagy tünetmentes megbetegedést okoz. Akik pedig meghaltak a fertőzésben, azok nagyon öregek, vagy nagyon fiatalok, vagy nagyon betegek voltak, és orvosaik szerint egyébként sem volt nekik sok hátra. De ez senkit nem érdekel. Végezetül aztán, csúcspontként, Hollywood filmet forgat majd a dologról, ahol a főszereplő védőruhában is jól láthatóan, világmegmentő arckifejezéssel – ha női főszereplőről van szó, akkor a védőruha kiemeli formás fenekét is – küzd a megmentésünkért. És győz.

Mi pedig kifizetjük a jegyet, a kólát, a pattogatott kukoricát és kifele jövet – eddigi magatartásunknak némileg ellentmondva – megjegyezzük, hogy mekkora marhaság volt az egész. De azért megnézzük a következőt is.

Akár nevethetnénk is dolgon. Csakhogy. Csakhogy nemsokára előáll majd valami vállalat a megoldással, melyet aztán trillió dollárokért elad a rettegőknek. Emlékezzünk a madárinfluenzára feleim! És ez bizony némileg új megvilágításba helyez az egész dolgot, és sanda gyanú ébred a szemlélőben a hiszti valós okait illetően.

Nincs világvége, de igény az továbbra is van rá.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Akik pedig meghaltak a fertőzésben, azok nagyon öregek, vagy nagyon fiatalok, vagy nagyon betegek voltak, és orvosaik szerint egyébként sem volt nekik sok hátra."

Előre leszögezném: Nem vagyok virológus, ugyanakkor politikus sem vagyok. Ez a vírus nekem totálisan olyannak tűnik, mint bármelyik influenzavírus-járvány. Se több, se kevesebb. Ezért sem értem a mostani pánikot.

Én nagyképernyős kinai okostelefonra kerestem és találtam meg a Biblia-felfedező nevű applikációt. Ebben nagyon sok nyelven és sokféle fordításban könnyen letölthető.
Keresztreferenciákkal ,gyors navigálással kényelmesen használható . (Akár összehasonlításokhoz is)

" Van ilyen magyar honlap is, egyszer már belefutottam."

csupa véletlenül a szentiras.hu az a honlap :) a többféle fordításon kívül hasznos funkciója a kulcsszavakra keresés is.

Adnék erre egy értelmes választ, de 400 karakterbe csak annyi fér bele, hogy kappbe a pöcsöm.

Adnék erre is egy értelmes választ, de 400 karakterbe csak annyi fér bele, hogy kappbe a pöcsöm.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés