Vár állott, most kőhalom

2020. január 28. 9:19

Szánthó Miklós
Magyar Nemzet
Valamennyi, a Fidesz kizárása mellett érvelő „keresztyéndemokrata” pártnak van hivatalos LMBT-tagozata.

„A legcombosabb ízléspreferencia-módosulás ugyanakkor a néppárt által európainak elismert kulturális talapzatot érinti. A néppárt 2012-ben ugyanis »rájött«, hogy nem csak a zsidó-keresztyén hagyomány, a római-görög örökség, illetve a szekuláris humanizmus jellemző ránk, európaiakra: »a sokféleség magában foglalja a zsidó valláson és a keresztyénségen kívül más vallások elfogadását is, így például az iszlámét« – akiknek természetesen joguk van »saját elveik alapján szervezni közösségeiket«.

1951-ben Konrad Adenauer még úgy fogalmazott: »azért kell az európai integráció útjára lépnünk, hogy megmentsük a nyugati kultúrát és a keresztyén Európát«. Nem tudni, van-e, lehet-e még visszaút a hivatalos néppárt számára, haza tud-e találni, ahogy próbálkozott egyszer már a 80-as évek végén. Ahogy a közelmúlt különböző EP- és kongresszusi szavazásai vagy a »három (khm…) bölcs« jelentése körüli huzavona mutatják, a néppárt sem egységes.

A hangadó Benelux, skandináv tagpártok, valamint a németek egy része árulással vádolja a Fideszt (kérdés, hogy az »igazi árulók elárulása« nem éppen visszatérést ­jelent-e az eredeti alapokhoz?), mások, a spanyolok, franciák, olaszok, közép-európaiak és a németek egy része kiáll a magyar kormánypárt mellett, érezve, hogy valójában a Fidesz a néppárt élő lelkiismerete. (Beszédes adalék, hogy valamennyi, a Fidesz kizárása mellett érvelő »keresztyéndemokrata« pártnak van hivatalos LMBT-tagozata.)

»Ha felhígítja saját értékeit, onnantól fogva az Európai Néppárt nem lesz több, mint puszta hatalmi eszköz, lélek és jövő nélkül« – figyelmeztet feltartott mutatóujjal a »hazatalálós« ’92-es alapprogram, mintha szerzői megérezték volna a közelgő veszélyt. Ha sikerülne a hazatalálás, bizonyosan az lenne a legjobb mind az EPP-nek, mind a Fidesznek. Ha nem, a néppárt számára az a vég, míg a Fidesz számára pusztán valami újnak a kezdete lenne.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LMBT-tagozata a fidesznek is rövidesen lesz, ezt hiába tagadjuk.

Történetesen. Tudta is miről beszélt, amikor ostorozta sajátjait. Hívő keresztények és zsidók pontosan tudják, hogy ők extra elbírálás alá kerülnek, ha pogány fajtalankodásba keverednek.
A pogányul fajtalankodó zsidó a Teremtés Rendjét gyalázza, a pogányul fajtalankodó keresztény pedig Krisztus Testét. Egyik számára sincs mentség.

Míg a pogányul fajtalankodó pogány csak önmagát alázza.

Válaszok:
Teknős | 2020. január 28. 15:40

Mi ezzel a probléma? Az EU kezdte ki a kereszténységet azzal, hogy az elképzelt európai alkotmányból is kihagyták, ezért történt az, hogy ezt két országban elutasították. Úgy kellett a hátsó ajtón becsempészni Lisszaboni Szerződés néven. Miközben az eredeti szerződés szerint ki kellett volna dobni. Már itt relativizálták az EU döntéshozói a szerződéseket.

Ha az EU dokumentáltan nem kér a keresztényekből, akkor a keresztényeknek hogyan kén viszonyulniuk az EU-hoz? Ahol jelenleg minden, a keresztény elvekkel szemben álló formációt szívesen látnak. A mai náci liberalizmustól kezdve az LMBTQ-n át a muszlimokig.

És LMBTQWWERT tagozat is van otthon? Hol te d.god az asszonyt, hogy a kutya téged?

Mi legyen a rendező elv, ha mindent relativizáltok?

A kereszténység, mint minden más vallás, csak rendező elv lehet. Érdekes, hogy az Európába törekvő muszlimok esetében ez nem kizáró ok, pedig náluk nem csak az egyház nincs leválasztva az államról, hanem a törvénykezés is a Koránon alapul. Szóval Európa szekularizálása a kereszténység tekintetében szükséges, más vallások, a jövevények esetében nem követelmény.

De érdekes, hogy azt a jogunkat nem ismerik el, hogy nem kívánjuk a mai, kizárólagosságot követelő liberalizmust, mint ideológiát rendező elvvé tenni. Pedig a te logikád alapján ezt el kéne fogadni.

Na, ez a mondat teljesen jól megvilágítja, hogy mennyire nem látjátok a fától az erdőt.
A fidesz nem a buzik ellen van, hanem a buzi propaganda ellen. Ami lényeges különbség.
Csakhogy ti ezt nem értitek, mert az agyatok már régen elsorvadt!

Magyarázhatod te a vaknak, hogy milyen a hajnal!
Ezek már nem gondolkodó lények, csak egy jobb képességű 8 éves szintjén lévő agysorvadásban szenvedő betegek!

Az utolsó bekezdést gondolom saját tapasztalatodból írod, hogyan lehet ebben a szörnyű diktatúrában O1G módon gyalázni a diktátort, hogyan lehet bármit, bármilyen stílusban hirdetni, leírni, hogyan lehet nyíltan külföldi beavatkozást kérni, hogyan lehet a diktatúra ellen gazdasági szankciókat kérni.

Ami pedig a történelmi eszmefuttatásodat illeti, az nem a polgárosodás tagadása, ha nem a ti vezényszavaitok alapján polgárosodnánk. Mert nem a ti értelmezési formátok az egyetlen, ahogyan a világot nézni, látni lehet. Még akkor sem, ha a sokszínűség nektek csak addig volt érdekes, amíg a világ bevette ezt a maszlagot, ma már csak egyetlen színt akartok látni, a tieteket. Ez alól csak a szivárványos zászló a kivétel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés